v.38 Tisdag 17 september 2019


Vikt: 62,9 (-0,6 sen igår / -19,9 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Still Mind Body Scan 4 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck och hela linfrön. 400 kcal.

Lunch: Chili con not Carne från VeggieTable. 563 kcal.

Middag: x

Mellanmål: 2 riskakor, en banan, ett äpple. 270 kcal.

Summa kcal: 1211/1256

Kolhydrater: 44/55 %

Fett: 38/25 %

Protein: 18/20 %

Vikthantering: 163 aktiva min: 2000/1807 = -790/-551 kcal

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): 1 km / 35 min / 396 kcal

Promenad: 12334 steg / 406 kcal

Dagens projekt:

Tisdag: Fontänen+Simma+Wicca. Inte Fontänen, men det andra.

1930-talsfilm: ”The Border Menace” (1934)

Miriam Rice. Gjorde bara den här filmen, ingen annan info alls.

Västern. IMDb: 3,2/10. Mitt betyg: 2/10.

Virkning: Mormorsruta

Språk: Walesiska lesson 25/118 (Possession Gyda)

Psyket: Sömnen ok (9,5 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: väldiga svängningar hela dagen, alla stadier från nästan normal till ångest. Koncentrationen ok.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 7.30. Var alldeles för trött vid halv sju så flyttade fram alarmet en timme. Morgonrutin. Begav mej iväg först kl. 10.30 – fastnade i ett mobilspel… Simmade, gick bra idag, men inte någon bra tid att simma: simskola, massor av folk och det blev bara fler och fler och sedan fick vi mindre yta att simma på. Känns skönt att jag klarade av det utan något större stresspåslag, men jag var tvungen att tänka på att hantera det (med andning osv.) för det är långt ifrån att jag tar saker lugnt utan ansträngning. Alla typer av situationer är nya övningar i hur jag ska klara av det.

Efter jag hade återvänt och ätit lunch tog jag en rejäl promenad på 80 minuter.

Hamnade ända borta i Olskroken.

Har resten av kvällen haft ångest och varit orolig i omgångar, främst p.g.a. ett möte inbokat med handläggare K imorgon. Under promenaden gick jag förbi där mötet ska vara, bra att veta exakt var det ligger och hur lång tid det tar att ta sej dit. Efter promenaden har jag sett på film och bara försökt att undvika tankarna på imorgon. Mötet är inte förrän kl. 14 så har tid med både simning och promenad innan, för ångestlindring, vilket kommer att behövas. Vi får se vad som händer på mötet. Jag återkommer om det. Skulle till Fontänen idag, men kände att jag inte klarade det med den ångesten jag hade då. Kom på att de skulle ha fotokurs som fritidsaktivitet idag och hade gärna gått, men kände att jag inte klarade av människor och information nu även om det skulle vara intressant. Jag kan inte ta in någon info eller umgås normalt med folk jag inte känner när hjärnan har fullt upp med ångesttankar och kroppen är i orostillstånd. Jag övar ju på detta och jag känner faktiskt att det blir bättre, men detta kändes inte som jag skulle ha klarat idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s