v.38 Måndag 16 september 2019


Vikt: 63,5 (0,0 sen igår / -19,3 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: 6 Minutes of Breathing (appen ”Deep Meditate”)

Meditation Kväll: Simple Breath Observation 10 min (appen ”Deep Meditate”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med mandeldryck och hela linfrön. 350 kcal.

Lunch:

Risotto med Parmesan från ICA. Väldigt god. 510 kcal.

Middag: 1/5 Chili con not Carne från VeggieTable. 125 kcal.

Mellanmål: 2 riskakor, en banan, ett äpple. 270 kcal.

Summa kcal: 1283/1262

Kolhydrater: 53/55 %

Fett: 36/25 %

Protein: 11/20 %

Vikthantering: 185 aktiva min: 2101/1813= -818/-551 kcal

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): 1 km / 36 min / 412 kcal

Promenad: 14.903 steg / 495 kcal

Dagens projekt:

Måndag: Simma+Tvätta. Check.

1930-talsfilm: ”Pardon My Pups” (1934)

Shirley Temple igen.

Dorothy Ward (1911-1988). Blev 76 år.

Virginia True Boardman (1889-1971). Dog av en hjärtattack 82 år gammal.

Komedi. IMDb: 5,8/10. Mitt betyg: 6/10.

Virkning: Mormorsruta

Språk: Walesiska lesson 24/118 (Possession Gan)

Psyket: Sömnen sådär (8,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: bättre än vanligt, men en dipp på kvällen. Koncentrationen bra.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6.30. Morgonrutin. Begav mej till Lundbybadet iväg kl. 8.30. Lämnade tillbaka boken på biblan och köpte billiga riskakor på Ö&B. Åkte tillbaka och åt lunch, slängde in en tvätt och gick en promenad på en timme. Har resten av kvällen kollat på film, virkat och bråkat, psykiskt, med ångest och viljan att hetsäta. Är alltså inte hungrig på riktigt utan är något jag lärt mej att göra mot ångesten, som alkohol t.ex. (fast det har jag inget sug efter). Det börjar avta lite nu längre framåt kvällen tack och lov. Sett ”Svenska Fall” och ska sova strax. Är fortfarande helt slut framåt kvällen, p.g.a. hur dränerande det psykiska kämpandet är var eviga dag. Hur länge ska allt vara en kamp, ett hinder som jag ska över, ett Mount Everest att bestiga? Vissa saker har börjat kännas lättare än innan, men är fortfarande ändå utmattande både fysiskt och psykiskt och framåt kl.21-21.30 orkar jag inte mer. Känns som om hjärnan är full på intryck och orkar inte ta in mer och kroppen är överbelastad. Simning och promenader är uttröttande, men inte alls på samma sätt. Det känns att det är två helt olika sorters energidränering, om jag bara var ”normalt” seg efter träning kan jag hantera det på ett helt annat sätt, när det är alla dessa utmaningar (gå emot ångesten, göra stressfyllda saker, hantera krav, trotsa meningslösheten) så suger det ur all energi jag har, det är ett heltidsarbete att utsätta mej för alla dessa övningar och det är jobbigt, men det verkar faktiskt som om det går framåt, även om jag inte tror på det…än… Inte konstigt att jag är otroligt trött på kvällen. Kommer ju upp tidigare och tidigare (kl. 6 får bli målet), så blir trött tidigare och tidigare också. Inte kommit fram till hur många timmar jag behöver, men känns som 8 h eftersom jag då och då har känt mej utvilad efter åtta timmar. Jag ställer in det sakta, men säkert och inriktar mej på uppvakningstiden varje dag ett tag till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s