v.37 Fredag 13 september 2019


Vikt: 64,3 (-0,4 sen igår / -18,5 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Meditation for Joy 3 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Meditation Kväll 2: Your Special Place Meditation 6 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med mandeldryck och hela linfrön. 350 kcal.

Lunch: Risotto med Äpple och Fänkål från ICA Focus. 600 kcal.

Middag: ingen

Mellanmål: 4 riskakor, en banan, ett äpple. 300 kcal.

Summa kcal: 1265/1271

Kolhydrater: 64/55 %

Fett: 28/25 %

Protein: 8/20 %

Vikthantering: 205 min: 1822/1822 = -558/-551

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): x

Promenad: 20.195 steg / 680 kcal

Dagens projekt:

Fredag: Fontänen+Städa+Kattsand. Har inte städat, men det andra.

1930-talsfilm: ”Chloe, Love is Calling You” (1934)

Olive Borden (1906-1947). P.g.a. sjukdom i magen och lunginflammation blev hon bara 41 år.

Molly O’Day (1911-1998). Dog av naturliga orsaker 87 år gammal.

Georgette Harvey (1884-1952). Blev 67 år.

Skräck (?!). IMDb: 3,7/10. Mitt betyg: 2/10.

Virkning: Mormorsruta

Språk: Walesiska lesson 24/118 (Possession Gan)

Psyket: Sömnen bra (7,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: känt av ångesten, men övervägande stress och oro. Koncentrationen halvbra.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6. Vaknade av mej själv och kände mej utvilad för en gångs skull. Morgonrutin. Begav mej iväg kl. 9.40. Promenerade till kuratorn, tog ca. en timme. Hade ett bra samtal om hur jag upplever allt som krav, att jag ska fortsätta utmana mej själv, att det blir bättre och lättare fast man inte tror på det samt att jag ska göra två av testerna i boken. Måste lämna tillbaka den på måndag, gick inte att förnya p.g.a. reservationer, men ska lägga in en ny reservation, tänkte jag. Berättade även om min stress över mycket intryck och hon bekräftade att det är vanligt, så det känns ju bra att det inte är något knäppt bara med mej. Tog även upp att personlighetsdrag, så som att jag är en introvert person, och detta är inte en del av de psykiska problemen och att jag ska ha det i åtanke när jag ”tvingar” mej till vissa saker. Vi pratade om det eventuellt kommande SIP-mötet, fast där hade hon inte hunnit planera ett än. Jag sa att jag gärna vill ha ett, så vi skulle rikta in oss på någon gång under hösten, gäller att få ihop alla i samma rum och på samma tid. Vi får se när det blir. Tog också upp att jag idag ska försöka göra två saker. På fredagar brukar jag gå till Fontänen, men kunde inte på förmiddagen p.g.a. mötet med kuratorn, men idag hade vi planerat in att se avsnitt tre och fyra av ”Chernobyl” och det ville jag gärna vara med på. Så en enorm utmaning i och med att jag ska göra två viktiga, tidsbestämda saker på samma dag. Kuratorn var peppande, men talade även om att om det blir motgång så har jag försökt. Skulle tillbaka och äta lunch och sedan dra igen. Tog bussen tillbaka eftersom jag inte ville stressa. Åt lunch och hade gott om tid, men eftersom promenaderna är lugnande, på samma sätt som simningen, valde jag att traska dit igen (både kuratorn och Fontänen ligger nära varandra). Har plockade lite pant-burkar under mina senaste promenader, så fortsatte med det (blev åtta stycken som fick plats i väskan). Meningen var att jag inte skulle köpa något gotteri idag (den här gången var det äppelpaj, men kände mej inte direkt sugen på det, så det var lugnt.) Fick en fråga om kaffe, men sa att jag inte hade råd. En snäll själ lånade ut en femma. Såg avsnitten, inte lika mycket folk denna gång, men stressen att befinna sej i ett rum med okända människor och att det samtidigt krävs koncentration är en utmaning utan dess like – tur att serien är bra…hahaha… Allt gick bra i alla fall även om stressen var jobbig emellanåt, men den var hanterbar och jag förstod vad som hände på tv:n. Var där 2,5 timme och sedan, för att ”gå bort” det som var kvar av stresskänslan promenerade jag tillbaka också. Rekord i antalet steg! Väl tillbaka känner jag mej helt utmattad och har nu, vid kl. 21, redan bäddat ner mej. Klapp på axeln idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s