v.37 Torsdag 12 september 2019


Vikt: 64,7 (-0,3 sen igår / -18,1 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Imagery in the Forest 5 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med mandeldryck och hela linfrön. 350 kcal.

Lunch: Pasta Quorn Bolognese från ICA Focus. 600 kcal.

Middag: ⅕ Curry Delicacy från VeggieTable. 220 kcal.

Mellanmål: 2 riskakor, en banan. 160 kcal.

Summa kcal: 1261/1275

Kolhydrater: 53/55 %

Fett: 33/25 %

Protein: 14/20 %

Vikthantering: 213 min: 2249/1826 = -988/-551

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): 1 km / 38 min / 443 kcal. Gick inte långsammare idag utan de hade fyra banor öppna för motionssim bredvid varandra (brukar vara två eller tre) och jag simmade den längden innan jag svängde, så det tog en minut längre…

Promenad: 16.937 steg / 570 kcal

Dagens projekt:

Torsdag: Mindfulness kl. 13.30/Museum/Spontanitet+Simma +Handla+Apoteket+Tvätta+Wicca

Månad: 12:e klipp kattklor

1930-talsfilm: ”The Tonto Kid” (1934)

Ruth Mix (1912-1977). Blev 65 år.

Stella Adams (1883-1961). Dog 78 år gammal.

Barbara Roberts. Ingen info.

Jane Keckley (1876-1963). Blev 86 år.

Västern. IMDb: 5,2/10. Mitt betyg: 4/10.

Virkning: Mormorsruta

Språk: Walesiska lesson 24/118 (Possession Gan)

Psyket: Sömnen bra (8,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: stor stress, men ångesten har varit lindrigare. Depression och oro jobbiga, men hanterbara. Koncentrationen dålig på förmiddagen, bättre på kvällen.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 7. Morgonrutin. Begav mej iväg på en långpromenad kl. 10. En stor övning för mej att, dels kunna göra något annat innan en tidsplanerad sak, dels att kunna promenera helt planlöst, utan mål, mindful, så att säga. Det börjar jobbigt, men funkar, till slut, som simningen, att det är en avledning för stressen. Var dubbelt jobbigare eftersom jag skulle till mindfulness-övningen halv två. Det var över tre timmar tills jag skulle vara där så jag hade gott om tid, men det hjälper inte mot stressen och förväntansångest, tyvärr. Går i stort sett alltid på mindre, men gick nu mot centrum och jag kände att, ju mer trafik och folk (mer intryck) desto mer stress. Mer utmaning. Resulterade i en promenad på en och en halv timme. Åt lunch och gick sedan till hållplatsen. Vagnen var försenad så, istället för att ha tid skulle jag få springa till mindfulness-övningen på tre minuter. Hade faktiskt tänkt att simma efter, så det blev bara simning istället. Trist när jag planerat och grejat, men det ändå dagen som ett framsteg. Simningen lugnade ner mej efter stressen att ha missat min plan. Promenerade till Backaplan eftersom jag skulle köpa billiga tandborstar på Rusta, men väl där märkte jag att jag inte fått med mej plånboken… Misslyckat. Åkte sedan tillbaka, åt middag och tvättade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s