v.35 Wicca: Övning 12, 13 & 14


Tisdag 27/8

Kapitel 6: Definition av Alltet

”En av de huvudsakliga valen inom Häxkonst dina gudar (Gudar/Gudinnor) som du ska arbeta med. Du arbetar med dem, inte gnäller vid deras fötter. Du kan förstås hedra och tacka dem och även kalla på dem när det är för mycket för dig. Religion är ett samarbete med det Gudomliga. Häxkonsten ger dig friheten att välja och sedermera hedra din egen form av Gudomligheten. När du har ett specifikt behov söker du den gud som kan assistera dig. Se den gudomliga strukturen som ett familjeträd. På toppen finns en glittrande ljus- och energisfär som kallas Alltet. Det är det innersta väsen i varje levande form på alla existensplan. De flesta vuxna är dock inte bekväma med en icke-sak som bara sitter där och glänser, så de förlitar sig på bilder av Gudar och Gudinnor i mänskliga, åtminstone delvis, gestalter. Något som påminner om en själv. De två första grenarna rakt under Alltet är likadana. Detta är Guden och Gudinnan. Dessa två har inga individuella namn eftersom de representerar alla Gudar och Gudinnor som någonsin föreställts. T.ex. står Gudinnan för logik, skapelse, intellekt, omhändertagande, diplomati och lugn vishet. Guden representerar styrka, sexuell passion, kärlek till livet och jordens frukter. Han är solens strålar och hon är den lysande månen. En del ser dessa två som Jordmodern och Himlafadern. Kraften hos ditt sinne sammansmält med kraften hos Universum skapar magi. För att uppnå det vi önskar är det ofta nödvändigt att klättra ner till grenarna längre ner på gudomlighetsträdet, där vi finner gudarna hos de olika Pantheon. Med dessa Gudar/Gudinnor lär vi oss att kanalisera vår energi i en speciell riktning för ett speciellt ändamål. För att lyckas med denna fokusering behöver vi total koncentration på något eller någon som vi lätt kan visualisera. T.ex. Selene, i den Dianska Traditionen, står för lösning. Om man behöver hjälp att lösa ett mindre problem kan man rikta sin energi till henne. Utnyttja hennes väsen och energi på ett direkt vis. Görs verbalt, mentalt eller fysiskt. Koncentrera dig på henne och vad hon betyder för dig. Fokusera på henne och vad du behöver. Behov kan vara antingen fysiska, psykiska eller andliga. Önskemålets styrkan och fokusering avgör utfallet.”

Övning 12: Guden & Gudinnan

”Skriv ner några få paragrafer om hur du tänker att Guden och Gudinnan ser ut i fysisk form. Hårfärg, kroppsbyggnad, ögonfärg, kläder, krona, tiara, aura, personligheter?”

Guden: ljusbrunt hår, stark, medelålders, ser bra ut, medeltidskläder, vänlig, orädd

Gudinnan: ljusbrunt hår, vacker, smal, medeltidsklänning i ljusrött, omhändertagande, hjälpsam, snäll

Ser ingen krona eller aura när jag föreställer mej dom.

Torsdag 29/8

Kapitel 6: Definition av Alltet

Övning 13: Träffa Guden & Gudinnan

”Sätt på lite musik och välj en tyst plats. Slut ögonen. Fantisera i ditt sinne om ditt första möte med Guden och Gudinnan. Forcera inte samtalet, låt dem bara komma och prata med dig. När du är klar skriver du ner hur de såg ut och vad ni pratade om. Datera.”

De såg ut som jag hade föreställt mej, men det styrde jag nog själv. Pratade med Guden först. Han välkomnade mej sa att de finns där för att hjälpa och stötta mej. Han sa att han tyckte jag skulle inrikta mej på mej själv och mitt eget mående just nu. Han gav mej en stor bergkristall och jag skapade som ett altare där vi stod i ett grönområde i en skog. Bergkristallen skulle påminna mej om att tänka på mina egna behov. Pratade sedan med Gudinnan och hon välkomnade mej också och sa att de finns här för mej. Hon gav mej en ametist inramad av en lagerkrans. Det var en symbol för passion, sa hon. Hon sa att jag behöver ha det i åtanke, lära mej känna passion för saker. Satte hennes prydnad bredvid den andra. De välkomnade mej igen och jag tackade dem och avslutade med några minuters andningsövning.

Lördag 31/8

Kapitel 6: Definition av Alltet

”Välja Pantheon: Gudarna och Gudinnorna på de lägre grenarna tillhör en specifik pantheon, därför skulle varje träd tillhöra ett enskilt magiskt system om du skulle rita upp det. En pantheon är en uppsättning mänskliga bilder skapade för att passa en speciell folkkultur. Dessa bilder kallas ibland De Gamla.

Övning 14: Välj & Lär Känna en Pantheon

”Besök ditt lokala bibliotek (eller googla) och lär dig mer om de gudomligheter du har valt.”

Jag har, som sagt, sedan lång tid tillbaka, valt den keltiska pantheon. Den tilltalar mej, helt enkelt.

För att hårddra det ytterligare, så har jag inriktat mej på den walesiska delen (därför valde jag att roa mej med att försöka lära mej det walesiska språket…). Alltså i huvudsak de gudar och gudinnor som är specifika för Wales, men även andra keltiska gudomar, som utfyllnad. Varför jag valde att specificera mej på dom kommer jag faktiskt inte ihåg, men kan gissa att det berodde på att det var så många keltiska gudomar och en del var samma fast med olika namn, så det blev helt enkelt lättare att bara ta en liten speciell del av dem och istället för skotska, engelska eller iriska, fick det bli de walesiska. Det var nog inget specifik anledning till att jag gjorde just det valet. Sedan hittade ”The Mabinogion” också, för att underlätta det hela lite:

En samling av de walesiska myterna i översättning, tyvärr ej komplett vad jag hro förstått.

Ska försöka skriva ner liten kort sammanfattning av de största Gudarna och Gudinnorna, men det får bli ett senare projekt, har hämtat böckerna från förrådet till att börja med.


Utförda övningar

Övning 1: Personlig definition av Wicca. (v. 31)

Övning 2: Vad är Wicca? (v. 32)

Övning 3: Vad kan Wicca göra för dig? (v. 32)

Övning 4: Ett år och en dag (v. 33)

Övning 5: Traditioner (v. 33)

Övning 6: Magiska uttryck (v. 33)

Övning 7: Vetenskap & Religion (v. 33)

Övning 8: Kalendarium (v. 33)

Övning 9: Solhögtider (v. 34)

Övning 10: Blå Måne & Mål (v. 34)

Övning 11: Månfaserna & Förändringar (v. 34)

Övning 12: Guden & Gudinnan (v. 35)

Övning 13: Träffa Guden & Gudinnan (v. 35)

Övning 14: Välja & Lär Känna en Pantheon (v. 35)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s