v.35 Onsdag 28 augusti 2019


Vikt: 66,8 (+0,3 sen igår / -16,0 totalt). Jag kände att jag hade gått upp.

Tankar angående viktökning (66,5-66,8=+0,3) – kunde inte låta bli…

För att gå ner 0,5 kg i veckan ska balansen mellan aktiviteter och intag av mat vara -551 kcal/dag. Igår brände jag -559. Perfekt. Ska bränna 1844 kcal/dag och igår var jag uppe i 2063 kcal. 219 kcal mer.

Åt 1505 kcal vilket var för mycket då jag ska äta max 1293 kcal för minskning – 212 kcal för mycket. För att behålla vikten ska jag äta 1572 kcal/dag, så borde ha behållit vikten.

Relationen kolhydrater/fett/protein är bara en uppskattning eftersom jag inte vet det exakta innehållet i rätterna från ICA Focus: för lite kolhydrater/ alldeles för mycket fett / för lite protein.

Vad kan jag då dra för slutsatser av detta? Borde ha gått ner eftersom jag gjorde enligt appen. Jag åt för mycket, men brände det i utbyte. Då har jag ju gjort precis som man ska, men likförbannat upp i vikt… Då måste det vara någon annan sak som spelar in och detta händer ofta och jag vill veta vad det är! Har nu bara kollat på gårdagens fakta, så det kan vara en fördröjning jag inte tagit hänsyn till. Var det att jag åt alldeles för mycket fett? Eller någon ingrediens i maten? Har reagerat likadant på Italiensk pastasallad med fetaost förut samt Pasta Arrabiata. Likheten mellan dom två är penne (durumvete), tomater, svarta oliver, vitlök och svartpeppar. Vad gäller e-numren vet jag inte.

SLUTSATS: Borde ha gått ner eftersom jag gjorde enligt konstens alla regler. Så antingen beror det på för hög fetthalt i förhållande till kolhydrater eller att pasta (durumvete) har en negativ inverkan. Kan det ha varit den dåliga sömnen annars? Den ändring jag kan göra, är att sluta äta pasta.

Inspiration

Meditation Morgon: Confidence, Persistance and Calm 7 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost:

Lunch:

Middag:

Mellanmål:

Alldeles för mycket…

Summa kcal: 3193/1296

Kolhydrater: 51/55 %

Fett: 39/25 %

Protein: 11/20 %

Förbränning: 1955/1847 = +1239/-551

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): x

Promenad: 8.755 steg / 1h 30 minuter / 306 kcal

Dagens projekt:

Onsdag: x

1930-talsfilm: x

Virkning: Mormorsrutor

Språk: Walesiska lesson 23/118 (Weather)

Psyket: Sömnen dålig, vaknade hela tiden och var jättetrött när klockan ringde (8,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: dåligt. Koncentrationen dålig.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 7. Morgonrutin. Begav mej iväg kl. 11. Var i Frölunda hela dagen och hjälpte till med blekning av slingor och åt lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s