v.32 Lördag 10 augusti 2019


Vikt: 67,9 (0,0 sen igår / -14,9 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Quick Anxiety Reduction 6 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Meditation Kväll: Easy and Fast Total Relaxation 5 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Meditation Kväll 2: Stress Buster Meditation 4 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med mandeldryck. 300 kcal.

Lunch: Halloumi Hotpot från Felix. 550 kcal.

Middag: Två bullar ur Curry & Chili Satay Dinner från VeggieTable. 200 kcal.

Mellanmål: Två majskakor, en banan, ett äpple, En 7up Free. 215 kcal.

Summa kcal: 1262/1308

Kolhydrater: 51/55 %

Fett: 38/25 %

Protein: 11/20 %

Förbränning: 2026/1859 = -764/-551

Simning (mån,ons,lör): 1 km / 38 min / 465 kcal. Kände att det gick lite trögare idag.

Promenad: 11.022 steg / 1h 30 minuter / 391 kcal

Dagens projekt:

Lördag: Simma

1930-talsfilm: ”Mystery Ranch” (1934)

Roberta Gale (1914-2008). Blev 93 år.

Västernkomedi. Mitt betyg: 7/10. IMDb: 4,8/10.

Virkning: Virkade vantar

Språk: Walesiska lesson 22/118 (Time)

Psyket: Sömnen (9,0 h). Ångesten, oron, depressionen under kontroll, men jobbigt på kvällen. Stressen har varit extremt jobbig hela dagen. Koncentrationen har lyckats vara helt normal hela dagen.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 8. Morgonrutin. Promenerade till centralstationen och tog vagnen därifrån till Lundby. Kändes segt att simma och p.g.a. stressen var jag tvungen att se hela sim-passet som en lång mindfulness-övning för att härda ut och det funkar bättre och bättre även om det är två steg fram och ett baķ hela tiden. Åkte till centralstationen och promenerade därifrån, precis som åt andra hållet.

Stannade vid denna grej. Vet inte riktigt vad som var det stora priset, men man skulle träffa i korgen med en tom flaska. Fick två försök, jag missade, men fick en gratis dricka (vilket var anledningen till att jag ens gjorde det, hoppades inte på någon vinst.)

Drickan var god, lite smak av Piggelin. Dock ingen bra törstsläckare eftersom den lämnade kvar en klippighet i munnen (5 kcal i hela flaskan).

Känner verkligen att promenaderna hjälper vid stressen och ångesten i stunden, så länge det inte går så långt att det slår över och jag måste medicinera i stället. Skrev om Wicca och lade upp det här. Påbörjade också ett brev till myndigheten som jag har problem med, har försökt ringa massor, men fortfarande semester, kanske tillbaka på måndag. I vilket fall som helst så utrycker jag mej bättre och lättare i text så nu vill jag få ner allt på papper och kunna släppa alla de tankarna ur hjärnan ett tag, mer kan inte jag göra.

Såg en dokumentär om depression, ”The Truth About Depression”, på Youtube. Den var intressant, vet inte om jag lärde mej så mycket nytt, mer än att det är uppmätt att deprimerade människor har mindre grå substans och krympt (var det?) Amygdala? Får googla lite, för skojs. Efter det såg jag en film och åt lite middag. Nu är jag skittrött, stressen bokstavligen urlakar mej! Det dagliga kämpandet att bara göra små saker är fortfarande uttömmande, hur många positiva dagar i följd jag än har spelar ingen roll, för det ger ingen inblick i kämpandet som ligger bakom.

Ni tänker jag sova i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s