Söndag 26 maj 2019


Vikt: 74,9 (-7,9) – varför upp?!

Meditation: Cause and Effect 4 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation 2: Noting 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Promenad: 20 minuter till och från hållplatsen.

Språk: Walesiska lesson 17/118 (Dialects 1)

Virkning: Väskan

Dagens projekt:

Söndag: Simning+Tvätta+Duscha

Mat

Frukost: Vaniljyoghurt 150 kcal.

Lunch:

Vegetarisk moussaka från ICA Focus. Mums. 600 kcal.

Middag:

Sweet potato lentil soup från Felix. Mycket god. 407 kcal.

Inspiration

1930-talsfilm: ”Those Three French Girls” (1930)

Fifi D’Orsay (1904-1983). Dog av cancer vid 79 års ålder.

Sandra Ravel (1910-1954). Hon blev bara 44 år, men lyckas inte hitta vad hon dog av.

Yola d’Avril (1907-1984). Blev 76 år.

Komedi. Betyg: 5/10.

Psyket: Ångest, stress, oro och depression under kontroll över hälften av dagen, koncentrationen vajsing, sömnen ok.

Dagen i sammanfattning: Vaknade kl. 9. Frukost och meditation. Åkte och simmade. Blev 550 m denna gång. Pratade med mamsen en stund på mors dag. Har efter det bara ätit, kollat på två filmer och virkat. Spike hade roligt med mitt garnnystan. Har försökt analysera vad som frambringar ångesten, stressen, oron och depressionen. Det är mina tankars fel. Hela tiden tas tankarna upp av olika varianter av situationer: saker som har hänt, kan hända och ska hända samtidigt som ”what’s the point” (”varför spelar något någon roll?”) maler i bakgrunden hela tiden. I och med detta påverkas givetvis också koncentrationen och det blir jättesvårt att lära mej något nytt. Jag blir rädd att glömma bort saker och jag känner att (även roliga) saker blir en plikt. Jag kan inte riktigt få det att hänga ihop, men det är dessa tankar jag har och de leder till de negativa känslorna och det blir en ond spiral som bara snurrar runt, runt. Jag spänner mej enormt i kroppen p.g.a. detta. Det blir även ännu värre i sällskap med folk, då jag spelar en ”allt-är-finemang”-roll. Resultatet blir att min energi dräneras både psykiskt och fysiskt. Sömnen blir lidande och jag får inte tillbaka all energi jag behöver. Så en ond cirkel, som sagt. Jag måste lära mej att få kontroll över tankarna. Har fått vissa tips på vad jag kan ta till mej i och med meditationerna. Jag måste bara hitta något som jag kan använda mej av under en längre tid och att det hjälper. Ska prata med kuratorn om detta nästa gång. Kanske hon har några KBT-tricks att plocka fram. Känner mej psykiskt utmattad idag, blir nog tidigt i säng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s