Söndag 5 maj 2019


Vikt: 76,1 (-6,7)

Meditation: Guidad meditation 10 min (”Mindfulness”-appen)

Promenad: 40 minuter lite random

Språk: Walesiska lesson 15

Virkning: Ja, pågående filt av mormorsrutor

Viktigt ärende: Inget. Det är helg.

Händelser: Vaknade kl. 11, men somnade inte förrän kl. 4 p.g.a. ångesten. Inte så farlig ångest när jag vaknade, tack och lov, men den har stadigt ökat under dagen. Försökt avleda uppmärksamheten från ångesten och oron med hjälp av film, virkning, promenad, språk och meditation. Hjälper lite grann och tyvärr inte alla gånger, men jag ”tvingar” mej själv. Att istället gå upp i ångesten är inget alternativ – det kan bl.a. leda till en panikångestattack – och fakta tyder tydligen på att ge sej på saker och inte fundera över känslorna gör att man tränar upp kroppen och minskar ångesten. Jag får se mej själv som nybörjare vad gäller allt: samtala, umgås, vara ute, röra på mej, koncentrera mej, rutiner etc. Jag tar små bebissteg att försöka återställa hela min kropp och psyke till att kunna ta itu med situationer och händelser på ett naturligt och hanterbart sätt. Viktigast nu är att komma upp ur sängen, komma utanför dörren en gång om dagen och utföra en kort meditation dagligen. Varje vecka får jag försöka lägga till något. Har ett sånt där veckoschema som jag fick av arbetsterapeuten och jag fyller på det pö om pö, i sakta mak. Det jobbigaste är att depressionen tar överhanden kanske mer än hälften av tiden och då måste jag ta mej förbi meningslösheten och hopplösheten först, sen oron och ångesten annars blir jag bara liggande i sängen.

1930-talsfilm: ”The Bat Whispers” (1930)

Una Merkel (1903-1986) och Chester Morris (1901-1970). Morris tog kanske livet av sej, då han dog av en överdos av barbiturater.

Old Dark House-film (otroligt vanligt på 30-talet, i alla fall hos Poverty Row studios).

Betyg: 6/10.

Mat

Lunch: Pasta al Pomodoro av Gooh! God. 550 kcal.

Middag: Pasta Bolognese av VegMe. God. 448 kcal.

Inspiration

En reaktion på ”Söndag 5 maj 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s