Harris-Benedictekvationen


Från Wikipedia.

Jag vet inte vad min bantningsapp använder för metod för att beräkna mitt maximala kaloriintag, men tyckte det var intressant att se vad den här ekvationen tycker. 

Så:

 BMR 1: 1496

BMR 2: 1498

BMR 3: 1469

Multiplicerar med 1.375 (lätt träning/1-3 ggr i veckan). 

1: 2057

2: 2060

3: 2020


Kontentan av det hela blir väl då att jag får max äta 1520 kcal för att gå ner 1/2 kg i veckan eller 1020 kcal om jag ska gå ner 1 kg i veckan. Appen påstår 645 kcal, fast då har jag skrivit in att jag är helt stillasittande. Borde motsvara ca. 763 kcal enligt ovanstående ekvation. 

Ok, då vet jag det. Konstigt att jag kan äta mindre än det och ändå gå upp i vikt. Jag hatar (HATAR!) min gamla jävla 40-årskropp som jag inte känner igen. Jag vill inte se ut som fläskkärringarna med hängpattar som jag ser på badhuset. Jag kan aldrig må bra igen om jag inte får tillbaka min smala kropp. Jag hatar att inte kunna ha jeans, jag hatar att inte kunna komma i mina favoritkläder och jag hatar att jag inte känner någon vits med att sminka mej eller ha fina kläder på mej. Oxymoron? Jupp. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s