Måndag Forts: Arbetsterapeuten 


Varannan måndag kl. 15 ska jag vara på Västra Frölunda Psykiatri där jag ska träffa min arbetsterapeut. Först nu har vi fått regelbundenhet i det hela och kan fortsätta där jag och förra terapeuten lämnade det hela. 

Vi ska, tillsammans, ge mej uppgifter i form av fysiska saker eller tankegångar tills nästa besök. 

Jag har köpt ett litet anteckningsblock (med en uggla på ☺️) där jag ska skriva ner mina ”hemläxor”. (Tanken är att boendestödjarna eventuellt ska kunna bistå mej vid utförandet av dessa ”hemläxor”) 

Första uppgiften innan juluppehållet var: komma ut varje dag och simma en gång i veckan. 

Har klarat det nu i två veckor. Here’s hoping for more! 

Med tanke på detta tyckte AT att jag måste finna mål, morötter, för att inte tappa motivationen (alltså den förmodade kortvariga motivation jag har i och med nyårslöftena) och sätta ord på vad jag vill kunna göra senare (när jag mår bra igen). Positiva saker som jag vill göra/saker som gör att jag vill gå upp ur sängen. Det kan vara allt från att kunna läsa böcker igen till att vi håller ner i vikt eller återgå till jobbet. 

Jag funderar på detta varje dag nu. Jag kan inte se ”det stora hela”, det får bli pyttesmå mål (det var helt ok, sa AT) och jag ska ha satt ord på detta/dessa små mål tills vi ska ses nästa gång. 

Jag har lite småtankar om det hela, men inget konkret. Jag får plocka fram blocket, och skriva ner spontant och spåna lite, varje dag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s