Samtal med sjuksköterska och matlagning


▪️16/5: Diska
▪️16/5: Häng in tvätten
▪️16/5: Laga mat
▪️16/5: Klipp luggen
▪️16/5: Spike
▪️16/5: Sjuksköterska

Vägde konstigt nog 66,9 kg idag (-0,1 kg) trots att jag måste ha ätit 3000 kcal, minst, igår. Bra.

Vaknade kl. 10, men somnade om eftersom besöket inte var förrän kl. 14. Då ringde sjuksköterskan och undrade om jag kunde komma kl. 15.45 istället. Jag hade sovit skitdåligt och stängde då av larmet och sov till 13.30. Kände mej helt degig, men lyckades ändå ta itu med disken.

Fastighetskontoret ringde också. Det gällde att dom vill boka in en besiktning av lägenheten inför att jag ska få ta över förstahandskontraktet på lägenheten. Dom kommer kl. 11 nästa tisdag. Lägenheten ser såklart bra ut, men jag får ta helgen till att storstäda ändå. Nu är jag nervös över det också…

Pratade med sjuksköterskan i nästan en timme. Jag fick se mina provsvar och det som dom hade reagerat på var PEth, som är en markör för alkoholintaget dom senaste fyra veckorna. Jag hade 0,94 (> 0,30 – Överkonsumtion, omfattande, regelbundet intag).

Vi diskuterade hur jag ska göra för att inte ta till ölen vid ångest och katastroftankar. Det är viktigt att jag inför ett dagsschema och får igång mina plusaktiviteter igen. Jag kan inte bara sitta hemma och känna efter hur dåligt jag mår och försöka fly m.h.a. öl. Jag måste tvinga mej själv till att göra saker. Jag vet ju att det är svårt till att börja med, men även att det kommer att gå lättare och lättare. Jag fyllde i ett skattningsformulär för alkoholintag och då var det inte illa ställt. Alltid nåt.

Hon frågade om det är ok att vi följer upp blodprovet en gång i månaden och det tycker jag bara är bra. Berättade om det här med Rhith och mina känslor inför arbetsrehabiliteringen och renoveringen av lägenheten, samt att det blir sommarväder och att det därför kan bli en del öl inom det närmaste. Hon sa att hon förstod, men att huvudsaken är att jag har i åtanke att välja bort ölen så ofta jag bara kan. Förhoppningsvis kommer värdet att sjunka ändå. Jag är lite motiverad i alla fall, trots att jag vet hur svårt det kommer att bli nu när jag mår så här kasst. Jag dricker i alla fall mer te nu, så jag har nåt att byta ut mot haha.

Det var ett bra samtal och även om det inte var ett direkt wake upp call (är fullt medveten om att jag dricker för mycket i reaktion på mina negativa känslor), så har jag nu fått ett stöd och en plan att försöka följa. Jag kommer att lösa detta! (Bad att få alla provsvar hemskickade, fast allt annat såg bra ut, ska kika mer på dom när jag får papperet – inga problem med levern i alla fall).

Var inte hemma förrän kl. 18 och kände mej lite seg, som jag alltid gör efter jobbiga samtal och möten. Jag tog ändå itu med att laga mat (en plusaktivitet gjord idag!)

Gryta med morötter, svamp och ris. (ca. 300 kcal/port). Blev kanongott!

Med tanke på det som jag har skrivit om mej själv nu, så är jag helt övertygad om att jag inte ska finnas i någons liv. Jag mår skit och har jättemycket att jobba med. Jag behöver vara själv, som jag redan hade konstaterat för ett år sen. Synd att det blev en detour där nån annan blev inblandad. Nu är det jag som gäller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s