Fredag 15 oktober 2021: simning och tvättstugan


Vikt / BMI

71,7 (-8,0 sen 6/7) / BMI: 23,4. Upp 0,1 kg, tyvärr. Why?!

Daglig aktivitet 80 min: ✔️

Dagen

Försökte sova lite längre idag och gick upp efter kl. 9. Jag ojade mej över att ta mej iväg till badhuset och var till slut tvingade jag mej själv. Kom inte iväg förrän 10.30. Först när jag kom dit var det otroligt mycket folk och jag tänkte bara negativa tankar (”fan, vad jobbigt det kommer bli att simma nu”, ”där fick jag för att jag kom iväg så sent” bla bla bla), men det gick faktiskt riktigt bra att simma ändå och folk höll sej till kanterna. Jag ska försöka simma tidigare och se hur mycket folk det är då, fast det skiljer sej väl från dag till dag… Kändes väldigt bra efteråt och jag mindes då hur bra det är för mej att simma. Det är bättre att jag har som plan att jag ska simma dagligen om jag inte har möten. Det händer ju inget med vikten så jag måste röra på mej mycket mer. Jag vill tillbaka till min gamla inställning att simningen är ett behov och en inarbetad rutin. Så vakna, ta en cigg och sen åka direkt till badet. Jag har då ”påbörjat dagen” och kan ägna resten av dagen åt vad jag nu vill. Vet inte om jag ska simma på helgerna dock. Det brukar vara så mycket barn som gapar och har sej då. Kanske ska ta mej iväg dit imorgon och kolla läget?

Haft tvättstugan och bara slappat i övrigt. Skulle ha städat och fixat diskhon, men jag har verkligen inte orkat. Jag tror att jag måste ringa boservice på måndag och få hjälp med att sätta tillbaka rören under diskhon. Skit.

TK har ringt och velat att jag ska följa med till City Kebab, men jag har ingen lust – eller råd – med det.

Tog en promenad och nu blir det bara att ligga i sängen och kolla på Youtube (blir Eleanor Neale och ska se om jag klarar av att kolla på en film efter det). Yeay, That Chapter dök upp nu! (den enda jag trycker på gilla innan jag ens sett avsnittet)

Snacka om att alkoholen påverkar min snarkning…
Ville bara lägga till den här bara för att den är söt och gör mej glad.

Meditation: ✔️

🎯: Tog mej till badet idag!

Dagens KBT

Jag kände idag verkligen hur mycket jag övar på mindfulness när jag simmar. Jag har så mycket planeringstankar på gång hela tiden, vilket stressar upp mej enormt, men när jag simmar kan jag fokusera på andningen och vilket varv jag är på för att avleda uppmärksamheten från dom jobbiga tankarna. Blir mer avslappnad av att simma plus att jag är nöjd med mej själv efteråt, så det är bara positivt. Jag vill försöka simma så ofta jag bara kan eftersom det är bra för mej på alla sätt och vis. Simningen hjälper också mot ångesten – har känt mej riktigt avslappnad efter det idag, vilket är ytterligare en bonus.

Jag har funderat en hel del på det här med att vara autentisk. Det är egentligen ett perfekt tillfälle att öva på det nu när jag försöker lära känna en ny person. Jag är mej själv med vänner, men jag har svårt att stå upp för mej själv själv och säga mina åsikter fritt (det går bra med mamsen och TK dock). Det är egentligen den viktigaste lärdomen jag bör ta med mej in i arbetslivet igen – jag kan inte fortsätta att köra över mej själv och alltid vara alla andra till lags, det funkar inte och jag kommer att bli sjukskriven igen annars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s