Onsdag 15 september 2021: mammografi, TK och Daniel Johnston


Vikt / BMI

72,2 (-7,5 sen 6/7) / BMI: 23,6. Fan, upp 0,3 kg… Åt ett paket nudlar samt grekisk sallad igår. Hur kan det resultera i viktökning?

Grekisk sallad från VKB (heter numera DiDa – Dinner & Dans, vilket är skitkasst)

Dagen

Sov ännu längre än vanligt idag, ville inte påbörja dagen, men jag hade även ett sällskap som jag inte ville lämna… Tror jag var uppe strax innan elva. Jag var nervös inför mammografin. Jag vet egentligen inte varför, det är nog för att det var längesen, men även för att det inte är speciellt bekvämt att ta av sej naken på överkroppen och låta en främmande människa placera och pressa ens pattar i en maskin (det är alltid en kvinna, thank god!). Det känns knappt, fast det var lite spänt i ena boobiesen. Allt gick bra och tog kanske fem-sex minuter, så snabbt avklarat. Svar kommer om en månad.

Träffade TK en sväng efter att jag var kvar. Två andra polare var också där. Den ena har jag döpt till Eru& eftersom jag var full när jag skrev in hans namn och nummer för ett par år sedan… Haha… Han var däremot väldigt negativ när jag nämnde att jag inte kommer att träffa honom (dvs nattens sällskap) på ett tag nu eftersom han ska åka utomlands. Eru& gav det 2-3 veckor innan han har knullat någon annan (”jag är kille och jag vet hur killar funkar”). Fan, snacka om att göra mej orolig och osäker, tack dumhuvud! Personligen vill jag bara ha honom och jag är villig att ha ett distansförhållande tills han kommer hem igen (när nu det blir…?) Jag kommer dock att sakna honom enormt mycket! (jag kan inte fortsätta att skriva honom, jag måste hitta på nåt smeknamn…)

Mediterade med Serenity-appen på self awareness nu på eftermiddagen. Jag vet att jag bör försöka notera mina tankar igen. Jag har helt ”glömt bort det” eller ignorerat. Just den här meditationen handlade om att notera och benämna negativa förutsägelser som ”spådom” och släppa det, och det ska jag använda mej av. Jag förutsätter att allt ska gå åt helvete hela tiden och det är fan inte kul att leva så!

Jag börjar att bli trött på hur jag reagerar på Brintillix (illamående och diarré) och jag funderar på om jag är beredd att fortsätta med detta trots att det har hjälpt humöret så jävla mycket. Jag måste kunna äta eller dricka något utan att magen vänder sej ut och in direkt… Jag ska prata med läkaren om det 27 oktober, så får vi se vad hon säger.

Började kolla på Angel igår (för säkert fjärde gången) och jag tänkte sätta på den dvd:n nu istället för att lyssna på radion (måste alltid ha ett bakgrundsljud) samt spela lite och bara slappa här. Ska till kuratorn imorgon kl. 11, men behöver inte lägga mej tidigt pga det.

Seriöst är jag dum och sappy, men den här låten har lyssnat på flera gånger under dagen (det var så jag kände i morse när jag inte ville gå upp):

Nu blir det lite hurdy gurdy för att peppa mej själv. Vet inte om låten är så bra, men det är hurdy gurdy!

Försökte analysera varför hurdy gurdy påverkar mej som det gör. Jag ryser så otroligt mysigt i hela överkroppen/överarmarna att jag tror att det funkar som en ersättning för skära sej/alkohol/piller/whatever. Underbar känsla!

Efter det var jag tvungen att lyssna på Daniel Johnston:

(Asbra spelning btw, på Pustervik, gissningsvis 2007 – bilderna är på min hårddisk och jag har ingen dator, so you have to take my word for it…)

Apropå musik så tog det mej 10 år att ”ta tillbaka” Toy Dolls efter slutet med B 2007. Att jag nu kan ta tillbaka Daniel Johnston efter sju år är bra! Här har ni bästa låten:

(”Do yourself a favour, be your own saviour”). Skit, jag hade t.o.m. missat att han dog 2019! Tråkigt att jag inte hade koll och tråkigt att han är död (givetvis). Inte så förvånad, med hans psykproblem dock. I’ll shed a single tear tonight. Hugs Daniel!

Fasen vad jag saknar att gå spelningar! Jag vill gå på konsert och åka på festival!

Har pratat med mamsen i över en timme. Kul när hon känns som min mamma igen. Nu ska jag och Spike gosa ihop oss och nanna lite. Ska sätta på mej lurarna och mina true scary stories, så natti (och PS. Låt aldrig någonsin någon placera dej på ett äldreboende! Just a heads up. Take care)

Daglig aktivitet 80 min: ◼️ (jag måste ta itu med min aktivitet, jag hatar att jag inte rör på mej och känner mej lat, det händer inget med vikten och jag får värre ångest – få se vad jag klarar av att göra imorgon…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s