v.1 Onsdag 1 januari 2020


Inspiration

Dagens projekt:

Kartonger: 35 kvar, 20 sparade

Onsdag: Simma+Planera veckoinköp. Ingen simning idag, kollade inte om de hade öppet ens.

1930-talsfilm: ”The Gentleman from Louisiana” (1936)

Charlotte Henry (1914-1980). Dog av cancer vid 66 års ålder.

Gertrude Hoffman (1871-1966). Dog av en hjärtattack 96 år gammal.

Ruth Gilette (1906-1994). Gick bort p.g.a. cancer vid 87 år.

Drama. IMDb: 4,2/10. Mitt betyg: 3/10.

Virkning: Halsvärmare

Språk: Walesiska lesson 30/118 (P. dod 1)

Meditation Morgon: One minute to Positive Action 1 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Falling Asleep 2 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, en banan. 250 kcal.

Lunch: Mathavre med Brysselkål. Egen komposition, mycket god. 400 kcal.

Middag: x

Kvällsmat: En skål fil och müsli. 250 kcal.

Mellanmål: En litchi, två majskakor. 60 kcal.

Summa kcal: 961/1271

Kolhydrater: 51/55 %

Fett: 38/25 %

Protein: 11/20 %

Vikthantering: Kaloristatus -565/-275 (har gått upp 4 kg, så ska försöka gå ner dom igen). 54/50 aktiva min: 1526 brända kcal av målet 1546.

Simning (mån,ons,tor,fre): x

Promenad: 5.632/5.000 steg / 187 kcal

Psyket: Sömnen sådär (10,0 h). Somnade sent och vaknade flera gånger, men lyckades somna om. Ångesten har varit lägre på sistone, men märker att den blir värre när jag måste gå ut. Konstant stress och oro, som, har jag dragit slutsatsen, beror på alla krav jag har på mej själv oavbrutet. Eftersom jag tror att mitt krav på perfektionism bl.a. härrör från min sociala ångest så har jag börjat arbeta på övningarna i boken ”Social Fobi” för att, förhoppningsvis, kunna lindra besvären.

Idag har jag blivit glad av: att jag kom ut och att promenaden kändes bra.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6, men efter att ha varit uppe ett tag gick jag och la mej och läste. Somnade om och vaknade igen vid kl. 11. Morgonrutin. Begav mej iväg på en kortare promenad kl. 13. Tittade på ”Dumma Mej 3”, men var lite okoncentrerad eftersom jag började planera mina mål och de första ”exponeringsövningarna” med hjälp av boken. Ska sätta igång med första delmålet imorgon och får se om jag tar upp det här sen. Tog en kortare promenad till efter filmen och därefter har jag kollat på film och sedan lyssnat på radion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s