v.50 Måndag 9 december 2019


Inspiration

Dagens projekt:

Kartonger: 37 kvar, 16 sparade. Inte orkat idag.

Måndag: Simma.

1930-talsfilm: ”Sitting on the Moon” (1936)

Grace Bradley (1913-2010). Blev hela 97 år gammal.

Pert Kelton (1906-1968). Dog av en hjärtattack vid 62 års ålder.

Joyce Compton igen.

Drama. IMDb: 6,2/10. Mitt betyg: 5/10.

Virkning: Halsvärmare

Språk: Walesiska lesson repetition.

Meditation Morgon: Dealing with Anxiety 5 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Acupressure for Depression 4 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck, fröblandning, torkad frukt och hallon. 560 kcal.

Lunch:

Chili sin Carne with Kidney Beans från Blå Band. Väldigt god. 550 kcal.

Middag:

Potatis, Svarta Bönor och Grillost. Blev mumsigt. 500 kcal.

Kvällsmat: Två riskakor. 50 kcal.

Mellanmål: Ett knäckebröd med lagrad cheddar. 320 kcal.

Summa kcal: 1969/1509

Kolhydrater: 45/55 %

Fett: 37/25 %

Protein: 18/20 %

Simning (mån,tis,tor,fre): 1 km / 35 min / 374 kcal

Promenad: 8.565/8.000 steg / 265 kcal

Vikthantering: Vikten ok idag. 119/110 aktiva min: 1943 brända kcal av målet 1509. 26 kcal över målet.

Psyket: Sömnen halvbra (9,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: stark stress och ångesten har gjort sej påmind emellanåt. Koncentrationen sådär. Har kommit igång med boken ”Social Fobi” som innehåller övningar. Jag har påbörjat den första uppgiften i kapitel 1, som går ut på att kartlägga de automatiska tankarna man har som ger upphov till ångesten. Skrev ner ”Situation”, ”Automatiska tankar”, ”Ångestnivå” och ”Övriga känslor och kroppsliga reaktioner” i en app på mobilen så jag hela tiden har det arbetsbladet med mej. Jag kommer inte hinna klart hela boken innan 16 december, så jag får reservera den igen sen och fortsätta. Får se hur långt jag hinner nu. Jag förlängde lånet på den andra boken, så kan ta lite övningar från den emellan. Det med automatiska tankar är svårt, men märker att det går lättare att uppfatta dom ju mer jag tänker på det. Ofta tänker jag bara ”Fan!”, ”Åh nej”, ”Såklart!” och dessa uttryck innehåller så mycket att jag måste lära mej att veckla ut det till klartext. Så uppgiften pågår.

Idag har jag blivit glad av: Kärlek från Spike.

Dagen i sammanfattning: Jag har inte hört alarmet på sistone, störande. Gick upp först kl. 7.30. Morgonrutin. Begav mej iväg kl. 10. Promenerade fram och tillbaka för att lämna in ett par papper. Hade med mej simkläderna så gick direkt till badet därefter. Brukar inte simma så sent och givetvis var det överfullt med folk. Höll på att vända i dörren, men bet ihop och hoppade i. Det var otroligt jobbigt den första halvan och blev väldigt stressad. Sedan började folk gå upp och de sista varven var vi bara fyra personer. Skönt. Efter det har jag sett en film och en dokumentär och lagat mat. Har pratat en del i telefon och det är fortfarande jobbigt och jag vill gärna kombinera det med en promenad. Sitter som på nålar och kan inte slappna av. Det är något bättre, men verkligen inte bra. Det känns som ett krav. Insett att jag hela tiden är på min vakt för att ha koll på att jag lever upp till mina höga krav på mej själv och att det är därför jag blir så utmattad. Det går åt enorm energi till detta. Idag har jag gjort ett viktigt ärende, simmat och lagat middag från scratch och det är vad jag har haft ork till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s