v.41 Fredag 11 oktober 2019


Vikt: 61,2 (-0,3 sen igår / -21,6 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Healing Spirit for Anxiety 10 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin. 140 kcal.

Lunch: Indian Curry Delicacy från VeggieTable. 600 kcal.

Middag: Pasta Tortellini Ricotta & Spenat från ICA. 350 kcal.

Mellanmål: En banan, ett äpple, en skål cornflakes med havredryck. 400 kcal.

Summa kcal: 1476/1390

Kolhydrater: 56/55 %

Fett: 30/25 %

Protein: 14/20 %

Vikthantering: 190 aktiva min: 2159/1665 = -683/-275 kcal

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): 1 km / 35 min / 386 kcal

Promenad: 15.400 steg / 495 kcal

Dagens projekt:

Fredag: Fontänen+Städa+Kattsand. Ej Fontänen (har pratat med dom), men har städat och bytt kattsand.

1930-talsfilm: ”No Man’s Range” (1935)

Roberta Gale för tredje gången.

Västern. IMDb: 5,6/10. Mitt betyg: 3/10.

Virkning: Meditativ Mandala

Språk: Walesiska lesson 26/118 (Countries)

Psyket: Sömnen ok (9,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: känt mej stressad, men knappt känt av ångesten. Koncentrationen bra.

Dagen i sammanfattning: Gick upp först kl. 8. Morgonrutin. Begav mej iväg till Lundbybadet kl. 10. Kände mest stress under hela dagen under simningen, men såg det som en övning, en utmaning att kämpa mot. Åkte tillbaka och åt lunch. Sedan gick jag till och från Järntorget.

Besökte Myrorna och köpte några (sju stycken för 35 kr) garnnystan eftersom de tagit slut. Gick egentligen mest för promenadens skull, vara bara inne i affären en snabbis. Hittade ett vinglas i Kungsparken på samma ställe som ett av ölglasen… Plockade, i närheten, också upp en sådan där plastmapp till papper, varför jag tog den var för att jag hade skrivit upp att jag behövde en sådan till mina papper från Depressionsskolan. Billigt och bra… hahaha… (Som med pantburkarna, jag tar aldrig upp något om det är människor i närheten.) Efter långpromenaden (tog 1h 40 min fram och tillbaka) har jag dammsugit, torkat golvet, bytt och gjort rent kattlådan, diskat mina få grejer, kollat på en film och några dokumentärer om seriemördare. Idag gjorde jag precis lagom mycket för att inte vara helt utmattad nu på kvällen, men vill ändå avsluta dagen relativt tidigt, för att vara fredagkväll, för jag vill hellre vakna tidigt imorgon. Är mycket stabilare i psyket på förmiddagen nu än jag var innan, mer än jag är på kvällen. Det blir oftast en mycket bättre dag om jag kommer igång med dagen tidigt och ”kör över” ångest- och stresskänslorna genom att göra saker, även om det bara är någon liten ”aktivitet”, bara jag rör på mej lite. Så det är så jag försöker lägga upp dagarna så gott det går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s