v.39 Lördag 28 september 2019


Vikt: 61,9 (+0,4 sen igår / -20,9 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Inner Abundance Relaxing Meditation 5 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med havredryck och hela linfrön. 380 kcal.

Lunch: Quorn Africana med ris från ICA Focus. 600 kcal.

Middag: Tikka Masala från VegMe. 388 kcal.

Mellanmål: 2 riskakor, ett äpple. 170 kcal.

Summa kcal: 1532/1260. Blev lite för mycket, men för att behålla vikten gäller 1536 kcal, vi får se imorgon…

Kolhydrater: 56/55 %

Fett: 31/25 %

Protein: 13/20 %

Vikthantering: 174 aktiva min: 2058/1811 = -527/-551 kcal

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): 1 km / 35 min / 390 kcal

Promenad: 13.609 steg / 441 kcal

Dagens projekt:

Lördag: Simma+Wicca

1930-talsfilm: ”Border Vengeance” (1935)

Mary Jane Carey (1915-1990). Dog 74 år gammal.

Västern. IMDb: 4,2/10. Mitt betyg: 3/10.

Virkning: Mormorsruta

Språk: Walesiska lesson 25/118 (Possession Gyda)

Psyket: Sömnen ok (8,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: fruktansvärd stress innan och under simningen, bättre efter. Mindre ångest än vanligt. Stark depression och oro, mest angående framtiden. Koncentrationen bra.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 7. Måste ha stängt av alarmet i sömnen, har inget minne av att jag hörde det. Morgonrutin. Begav mej iväg till Lundbybadet kl. 9.30. Stark stress att kämpa emot, samt att stressen ökade i och med alla intryck (mycket människor, som vanligt på lördagar). Simningen lindrade det hela en aning. Kom tillbaka och åt lunch. Tog en långpromenad på strax över en timme, lämnade lite kläder till klädinsamlingen och pratade med mamsen. Har sedan sett ett antal dokumentärer (flera avsnitt av ”Minnet av ett brott”) och virkat. Rätt ok dag. Blir ändå tidigt i säng eftersom jag, som vanligt, känner mej utmattad av dagens intryck och att det inte är mycket jag kan göra dagligen utan ansträngning psykiskt (fysiskt också, i och för sej). Känns bra att jag av och till igår och idag har kunnat kolla på film, utan att behöva virka, utan att bli rastlös. Har bara suttit och klappat Spike på magen och känt mej någorlunda avslappnad. Det varar tyvärr inte många minuter, men hoppas på att det kan öka. Alla sådana positiva känslor är väldigt kortvariga, minuter enbart, och det känns alltid lika ovant när det händer. Ibland har jag inte märkt det förrän ångesten kommit tillbaka igen. Vet inte riktigt vad morgondagens projekt ska bli; behöver inte åka till förrådet, simningen gick ju inget vidare förra söndagen (för mycket folk), så får fundera lite på om jag kan hitta på något annat. Hade ju planerat in i veckoschemat att besöka ett museum och/eller göra något annat spontant. Nu har jag fyllt det spontana med Depressionsskolan och Mindfulness på onsdag och torsdag, medan museum försvann. Det kanske kunde vara något, ska kolla upp igen vilka som har fritt inträde. Känner att jag måste ha någon plan varje dag, så jag har ett måste med att komma utanför dörren och kan avleda tankarna så inte alla negativa känslor blossar upp. Risken finns att jag bara ligger kvar i sängen annars och då tar tankarna kontroll över allt och jag mår bara sämre. Som jag skrev en annan gång, så är det närmaste målet att bara kunna slappa utan stress och oro, speciellt en helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s