v.38 Fredag 20 september 2019


Vikt: 62,6 (-1,0 sen igår / -20,2 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: 5 Minute Calming Meditation (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin. 100 kcal.

Lunch: Masala Bön & Linsgryta från VeggieTable. 570 kcal.

Middag: Vegetarisk Lasagne från ICA Focus. 600 kcal.

Mellanmål: 2 riskakor, en banan, ett äpple. 270 kcal.

Summa kcal: 1517/1267

Kolhydrater: 52/55 %

Fett: 23/25 %

Protein: 25/20 % (wow, första gången det ligger över normen…)

Vikthantering: 178 aktiva min: 1913/1818 = -396/-551 kcal

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): x

Promenad: 17.720 steg / 579 kcal

Dagens projekt:

Fredag: Fontänen+Städa+Kattsand. Yup, yup, yup.

1930-talsfilm: ”Port of Lost Dreams” (1934)

Lola Lane (1906-1981). Dog av inflammerade artärer vid 75 år.

Evelyn Carter Carrington (1876-1942). Blev 66 år.

Kriminaldrama. IMDb: 5,9/10. Mitt betyg: 4/10.

Virkning: Mormorsruta

Språk: Walesiska lesson 25/118 (Possession Gyda)

Psyket: Sömnen rätt ok (10,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: jävlar vad dåligt jag har mått idag. Fick ta medicinen p.g.a. all stress morgonens ärenden gav mej och höll sedan på att få en panikångestattack i slutet av tiden på Fontänen samt under promenaden därifrån. Fick ta medicinen igen. Tack och lov tog medicinen udden av och jag kunde ta mej samman. På kvällen har jag nästan känt mej normal igen. Koncentrationen har varit dålig under dagen.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 9. Kom inte upp tidigare, var helt slut. Ställde om klockan, kom inte upp av mej själv. Morgonrutin. Jättenervös över samtalet jag ska ringa, svårt att meditera. Slängde in en tvätt medan jag väntar på att telefontiden börjar kl. 10. Hade ett samtal som ledde till ett moment 22, fick ringa två samtal till. I slutändan ledde detta till att jag är placerad i en kö till ett boende och det tar ett par veckor innan jag vet mer. Efter samtalen var kroppen i enormt stresstillstånd så jag tog en promenad på en timme medan tvätten låg i torktumlaren. Åt lunch. Begav mej sedan iväg till Fontänen kl. 14 och promenerade hela vägen dit. Såg sista avsnittet av ”Chernobyl”. Var en mycket bra och intressant serie. Röstade 8/10 på IMDb. Det jobbiga var att när jag koncentrerade mej på tv:n så fick jag ont i nacken och det högg i ena sidan av huvudet flera gånger. Vet inte vad detta var, men det i samband med att befinna sej bland okända människor på en obekväm trästol gjorde att jag kände att panikångest kröp sig på. Ville verkligen härda ut så andades lugnt och avsnittet var bara strax över en timme så det gick. Flydde därifrån så fort jag kunde. Promenerade en bra bit för det brukar lindra det, men blev inte lugnare – det var för centralt med för mycket folk och trafik. Tog medicinen, men den hade inte hunnit verka innan jag nådde Heden, där min buss kom precis. Jag tog den och var tillbaka vid kl. 17. Kände mej klart lugnare efter en kvart – tjugo minuter så då begav jag och dramaten till ICA. Köpte linfröolja, kattsand för tre veckor samt var på apoteket. Handlade för de sista 83 kr, så nu har jag frikort till 8 november. Alla recept måste förnyas så får försöka hinna hämta ut så mycket som möjligt innan det datumet. Har sedan kollat på film och virkat. Är jättetrött efter den här dagen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s