v.38 Torsdag 19 september 2019


Vikt: 63,6 (+0,7 sen igår / -19,2 totalt)

Tankar angående viktökning (62,9-63,6=+0,7)
För att gå ner 0,5 kg i veckan ska balansen mellan aktiviteter och intag av mat vara -551 kcal/dag. Åt 1524 kcal igår, alltså 268 kcal för mycket, men för en gångs skull ansträngde mej verkligen för att förbränna de kalorierna. Balansen blev -797. För att behålla min vikt ligger nu mitt dagliga maximum på 1580 kcal/dag. I detta fall gjorde jag allt rätt. Jag förbrände det jag åt för att kunna fortsätta gå ner och åt ändå inom gränsen för att behålla 62,9 kg. Relationen kolhydrater/fett/protein var 8 % för lite kolhydrater/ 22 % för mycket fett / 10 % för lite protein. Vad kan jag då dra för slutsatser av detta? Enligt vad jag kan ta fasta på, i siffror, är det bara fettintaget som avviker. Åt nästan dubbelt så mycket fett som jag ska (man ska äta ca. 25 % fett och jag åt 47 % igår).
SLUTSATS: Intag av för mycket fett vilket inte motverkas med motion, annars beror det på mens idag, men det hände inte förra månaden. Ingen vettig slutsats den här gången heller

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation Kväll: Evening Relaxation 10 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin. 150 kcal.

Lunch: Penne Svamp & Tryffel från ICA. 570 kcal.

Middag: x

Mellanmål: 4 riskakor, en banan, ett äpple. 300 kcal.

Summa kcal: 1016/1277

Kolhydrater: 60/55 %

Fett: 32/25 %

Protein: 8/20 %

Vikthantering: 235 aktiva min: 2252/1828 = -1237/-551 kcal (slog alla rekord där)

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): 1 km / 37 min / 424 kcal

Promenad: 21.988 steg / 730 kcal

Dagens projekt:

Torsdag: Mindfulness kl. 13.30/Museum/Spontanitet+Simma +Handla+Apoteket+Tvätta+Wicca. Ingenting av detta idag.

1930-talsfilm: ”Randy Rides Alone” (1934)

Alberta Vaughn (1904-1992). Blev 87 år då hon dog av cancer.

Västern. IMDb: 5,3/10. Mitt betyg: 3/10.

Virkning: Mormorsrutor

Språk: Walesiska lesson 25/118 (Possession Gyda)

Psyket: Sömnen helt ok (7,5 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: var dåligt hela morgonen och blev ännu sämre efter telefonsamtalen. Allt känns meningslöst och onödigt nu, de vill att jag ska vara frisk och jobba och så får de mej att känna att man inte vill fortsätta kämpa alls mer, vill inte ens leva längre när allt hopp bara tas ifrån mej. Har indirekt använt maten och motionen idag som ett sätt att känna kontroll över något, när resten är kaos. Inte bra, jag vet, men i brist på annat… Koncentrationen dålig.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6.30. Morgonrutin. Begav mej iväg kl. 10 och simmade. Väldiga problem att ens få igång den här dagen efter det känns som om ett svart skynke kastats över mej, hade ingen lust att kämpa vidare för fem öre. Bestämde mej ändå för att göra de saker jag vet sänker ångestnivån ett uns: simning och promenad. Hjälper inte mot depressionen eller viljan att leva, lindrar bara den pågående ångesten en aning. Jag har ett samtal till att ringa imorgon fast det känns helt lönlöst. Min handläggare lät positiv, men jag orkar inte känna nånting. Får se vad som händer imorgon. Upprörd, orolig, hopplös och meningslös är känslorna jag är uppfylld av nu så vi får verkligen se hur bra jag lyckas sova…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s