v.36 Torsdag 5 september 2019


Vikt: 64,8 (0,0 sen igår / -18,0 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Kantarellsmörgås. 350 kcal.

Lunch: Moroccan Tagine från ICA. 380 kcal.

Middag: Pizza. 1450 kcal.

Mellanmål: Två riskakor, en burk Peach Halves in Juice, chokladbitar. 750 kcal.

Summa kcal: 2890/1276. (Ja, det blir rejäl viktökning till imorgon.)

Kolhydrater: 56/55 %

Fett: 31/25 %

Protein: 13/20 %

Förbränning: 1936/1827 = +954/-551

Simning (mån,tis,ons/tor,lör): x

Promenad: 11.000 steg / 2h / 339 kcal

Dagens projekt:

Torsdag: Mindfulness kl. 13.30/Museum/Spontanitet alt. Kuratorn+Simma +Handla+Apoteket+Tvätta+Wicca

1930-talsfilm: ”Picture Brides” (1934)

Gladys Ahern (1903-1992). Blev 89 år.

Dorothy Mackaill (1903-1990). Njurarna lade av då hon var 87.

Dorothy Libaire (1905-?)

Vet inte vem som är vem av dessa tre:

Esther Muir (1903-1995). Blev 92 år.

Mae Busch (1891-1946). Dog av lunginflammation 54 år gammal.

Viva Tattersall (1898-1989). Gick bort av cancer vid 90 år.

Mary Kornman (1915-1973). Dog av cancer vid 57 års ålder.

Romantiskt drama. IMDb: 6,0/10. Mitt betyg: 6/10.

Virkning: Mormorsrutor

Språk: Walesiska lesson 24/118 (Possession Gan)

Psyket: Sömnen halvbra, vaknade tidigt (7,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: fruktansvärd stress hela morgonen, något bättre efter jag valde bort mindfulnessen för jag kände att jag inte klarade två grejer. Stressen blev ångest och promenaden hjälpte inte. Uttröttande. Koncentrationen dålig.

Dagen i sammanfattning: Vaknade kl. 6. Morgonrutin. Var helstressad med ångest på gränsen till panikångest hela morgonen. Detta berodde på att jag skulle gå på mindfulness-övningen kl. 13.30 och sedan bestämt att gå till Fontänen för att se tv-serien och det blev overload. Jag hade hunnit båda, men jag har insett att jag inte kan hantera den minsta stress, tyvärr skapar kroppen stress som inte finns. Jag jobbar för fullt med dessa tankar och att kunna hantera detta. Har lyckats att göra en jobbig sak plus simningen eftersom jag känner mej trygg med simningen, men två nya/okända saker gick tydligen inte alls. Jag fick ta medicinen och sätta mej och ta det lugnt för att kunna fokusera på att jag bara skulle göra en sak. Medicinen hade ingen effekt alls. Kändes något lättare, med begränsningen, men även en, förmodligen, kul grej blev ett krav, något läskigt och stressande. Jag hade sett att de hade garn billigt på Myrorna, så jag tänkte att min ångest och stress skulle minimeras om jag tog en långpromenad förbi Myrorna på väg till Fontänen. Kände mej instabil och ostadig när jag gick, så promenaden hjälpte inte alls.

Blev åtta nystan för 45 kr. Ska användas till att sätta ihop alla mormorsrutor.

Var även på Björkå, men där hittade jag inget garn, och apoteket, men där hade jag skrivit fel dag, uthämtning imorgon. Gick en promenad eftersom jag inte ville gå till Fontänen direkt.

Väl där hjälpte jag till att poppa popcorn.

Vi gjorde även pizza och det blev choklad också. Vi såg de första två avsnitten av ”Chernobyl”, som var spännande och intressant. Flera gick efter första avsnittet och det hade nog passat mej också för jag fick hela tiden kämpa mot stressen och ångesten, men jag ville gärna se ett avsnitt till, och dessutom ”plågar” jag mej själv med att utsätta mej för det jag tycker är jobbigt, så jag stannade kvar. Vi ska troligtvis fortsätta nästa vecka. Jag skrev även upp mej på att följa med på en film på Hagabion på onsdag, men insåg jag nu att jag inte har råd med 35 kr. Vi betalade 20 kr idag, så det var överkomligt en gång (behöver inte pizza och godis nästa gång). Hatar att inte ha pengar till sådana småsaker, speciellt när det hjälper mej framåt i psyket – vilket ju är anledningen till att jag är sjukskriven, men tydligen ska jag inte jobba mej framåt i lugn och säker takt utan börja jobba på en gång (vilket är helt omöjligt, speciellt om man ser hur jag reagerade på sakerna jag skulle göra idag). Var på Fontänen från 14.50-18.40. På grund av det jag hade ätit ville jag promenera tillbaka också, men det började störtregna, så tog bussen istället.

Skrev in det jag hade ätit i appen och det kändes i detta läge helt lönlöst att ens försöka göra nåt (den vanliga ”dra-täcket-över-huvudet-reaktionen”). Tack och lov utlöste detta inte bulimin, tror att ångesten över att ha ätit för mycket faktiskt har krympt (idag i alla fall). Jag drack en kopp kaffe och såg lite på treans krimtorsdag och är enormt trött av allt min kropp gått igenom idag. Går och lägger mej efter ”Svenska Fall”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s