v.34 Torsdag 22 augusti 2019


Vikt: 66,7 (0,0 sen igår / -16,1 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Confidence Booster Meditation 7 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Meditation Kväll: Mindfulness Simple Practice 4 min (appen ”1000 Guided Meditations”)

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med mandeldryck och hela linfrön. 350 kcal.

Lunch: Thaigryta från VegMe. 568 kcal.

Middag: Tikka Masala från VegMe. 388 kcal.

Mellanmål: 2 riskakor, en banan, ett äpple. 220 kcal.

Summa kcal: 1536/1295 (attans!)

Kolhydrater: 52/55 %

Fett: 37/25 %

Protein: 11/20 %

Förbränning: 1729/1846 = -193/-551

Simning (mån,tis,ons,lör): x

Promenad: 10.353 steg / 1h 45 minuter / 361 kcal

Dagens projekt:

Torsdag: Museum+Handla+Apoteket+Tvätta+Wicca. Inget museum idag p.g.a ett spontanbesök på Hälsodisken. Hade inget att tvätta, men var och handlade och på apoteket.

1930-talsfilm: ”The Lone Avenger” (1933)

Muriel Gordon. Ingen info alls. Hon gjorde elva filmer, men detta var den enda där hon inte var ”uncredited” (d.v.s. i de andra finns inte hennes namn med över de som agerar i olika roller).

Västern. Mitt betyg: 5/10. IMDb: 6,9/10.

Virkning: Mjuk mössa

Språk: Walesiska lesson 23/118 (Weather)

Psyket: Sömnen ok, trots kortare än vanligt (6,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen: mycket stress och på förmiddagen, men mindre ångest än jag är van vid. Tog medicinen i och för sej. På kvällen återkom allt i starkare version, som vanligt. Fan, vad jobbigt det är. Känner dock att jag blir bättre och bättre på att finna strategierna för att handskas med det. Pratade med mamsen bl.a. om ätstörningar. Känner inte att det heller är så farligt heller. Inser helt klart att jag är onaturligt fokuserad på vikten och viktminskningen. Det jag nu insåg är att vikten är något konkret som jag kan fokusera på, där jag genast ser en framgång (nedgången) konkret. Jag ser att det händer något, det är inte så luddigt som psyket, där finns inga siffror att ta fasta på, som med vikten. Koncentrationen bra.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 6.30. Vet inte varför jag vaknade tidigare… Morgonrutin.

Åt lunch och ägnade mej åt Wicca en stund.

Efter att ha hittat mitt tangentbord i förrådet går det lite snabbare att skriva här på bloggen.

Istället för museet, som var planen för dagen, blev det en relativ spontan upplevelse.

Hade hittat Hälsodiskens program på Fontänen och det var flera intressanta ämnen.

Det är föreläsningar (samtal?) om flera ämnen som är relevanta för mej: Sömn & Stress, Depression, Ångest och Mindfulness. Det som började först var en halvtimmes mindfulness-övning i grupp, så, efter att ha varit otroligt nervös och uppstressad och t.o.m. tagit medicinen, lyckades jag ta mej iväg. Jag blev bara orolig av att sitta och vänta (det började först kl. 13.30), så jag åt lunch (svårt när nervös) och tog en långpromenad till en hållplats på vägen. Väl framme vid Hjalmar Brantingsplatsen var jag fortfarande tidig, så jag gick till apoteket och tog en kortare promenad. Övningen gick bra. De var trevliga, presenterade sej och förklarade vad som skulle ske. Pratade med två av de andra besökarna, som var trevliga. Det var kanske femton personer sammanlagt. Vi kunde ligga eller sitta på liggunderlag på golvet. Fanns även stolar. Ska ta en stol nästa gång, kändes som jag fick ont i ryggen och nacken när jag satt på golvet, försökte med att luta mej mot väggen men det hjälpte inte. Kände igen övningarna, det var fokus på andningen samt kroppsscanning. Min utmaning var att göra detta i grupp, att besöka ett nytt ställe, träffa okända människor och våga göra något nytt. Även om dessa övningar är de jag gör hemma på egen hand, så kommer jag att fortsätta gå. Mest p.g.a. utmaningarna att passa en tid, befinna mej bland människor och göra något positivt.

Efteråt gick jag till Backaplan eftersom det låg precis där. Hade släpat med mej dramaten så det blev inköp av kattsand på Coop och en 4 kg säck torrfoder på Rusta.

Väl tillbaka kollade jag på film och pratade med mamsen. Eftersom jag ännu inte kommit upp i antalet steg så gick jag en promenad på 30 min.

Hittade äntligen klädåtervinningslådor i närheten! Nu kan jag bli av med en bunt kläder.

Resten av kvällen har det blivit middag och sedan dokumentärer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s