v.31 Fredag 2 augusti 2019


Vikt: 69,2 (-0,1 sen igår / -13,6 totalt)

Inspiration

Meditation Morgon: Counting Breaths 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Dagens projekt:

Fredag: Fontänen/Läkare+Städa. Bara städat.

Simning (mån + ons): x

Promenad: 10.833 steg / 1h 50 minuter / 393 kcal

Mat

Frukost: Linfröolja, C-vitamin, Havregrynsgröt med mandeldryck. 300 kcal.

Lunch: Vegobullar med Mos från VegMe. 572 kcal.

Middag: Korean Noodles med Oumph från ICA. 456 kcal.

Mellanmål: 2 riskakor. 60 kcal.

Summa kcal: 1382/1335

Kolhydrater: 49/55 %

Fett: 37/25 %

Protein: 14/20 %

Förbränning: 1775/1886 = -393/-551

1930-talsfilm: Blev ingen idag

Virkning: Långa armvärmare

Språk: Walesiska lesson 22/118 (Time)

Psyket: Sömnen (9,0 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen på högvarv under förmiddagen, men lyckades faktiskt lugna ner mej märkbart under sen eftermiddag, mestadels pga ändrat tankesätt, med bidrag av att jag uppmärksammat andningen. Känner fortfarande som en ”träningsvärk” efter ångestpåslaget. ”Träningsvärken” är som en starkare stresskänsla som ligger kvar och oroar hela kroppen – mer än vanligt – men som känns som att den tonar av. Oerhört långsamt, dock. Koncentrationen varit nere på botten, men känns ok nu.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 8. Det är fortfarande jobbigt att gå upp. 8.30 hade jag vant mej vid, så jag ska vänja mej vid kl. 8 också! Morgonrutin. Fick leverans av maten medan jag åt frukost.

Tack och lov bara en från VeggieTable denna gång. Taskigt av mej, de är goda, men har alldeles för mycket kalorier.

Sen la mobilen av! Jösses, vilken ångest och stress. Förlitar mej nåt enormt på den vad gäller mitt dagliga liv och hjälpen jag har i och med: veckoschemat dagligen här på bloggen, stegräknaren och överblicken vad gäller viktminskningen på Samsung Health-appen, scary stories på Youtube när jag ska sova, dokumentärer och filmer samt mobilspelen när jag behöver varva ner med nåt kul. Hjärnan gick på högvarv och det var ångest deluxe! Märkte dock att jag har börjat inprogrammera hjärnans arbetssätt. Samtidigt som jag började andas ytligare och stressade upp mej, så tog jag tag i saken genom att promenera till Samsung Service och på vägen försökte jag omarbeta alla katastroftankar så jag hade svar på hur jag skulle hantera de saker, som jag räknade upp att jag gör på mobilen, utan mobil. Det finns papper och penna, tv och böcker och vågen finns kvar. Jag har klarat av alla dessa saker i mängder av år utan en mobil, jag löser det! Efter att ha andats lugnt och låtit dessa tankar gå på repeat nådde jag service-stället. Jag hade inte lyckats starta om telefonen, trots att jag hade försökt på olika sätt (fan för att inte kunna plocka ut batteriet!), men de gjorde det och körde nåt diagnosprogram och MOBILEN FUNKADE! Den var frisk igen och jag traskade därifrån glad i hågen. Mobilen hade till och med räknat med mina steg medan jag gick till Samsung Service. Tog en promenad till Nordstan där jag besökte apoteket. Hade nu fått receptet på D-vitamin så jag hämtade ut det.

Tur att jag bara betalar 25 % för annars hade det gått på 180 spänn för 90 tuggtabletter. (Betolvex kostade 75 kr för 100 st, by the way). Fick bara ett uttag på båda, men jag får ta nya blodprover i september, så då förnyar läkaren det. B12 måste jag ta i ersättning livet ut, om jag förstått det hela rätt. Ja, ja, vi får se vad blodproverna säger om ett par månader. Ska bli intressant att se om jag blir stabilare i kroppen och slipper yrseln. Nu när jag börjar äta båda samtidigt vet jag inte vilken, om någon, gör nån skillnad. Simningen har, under fyra månader, inte förbättrat det hela, tyvärr.

Blev inte Fontänen idag, det tog ett bra tag innan jag hade lugnat ner mej och inte hade jag kunnat ringa heller. Tog, rätt så, lätt tag i fredags-städningen istället och det blev tvätt, dammsugning och golvtorkning. Gick sedan till Willys som sista ställe att kolla på efter linfröolja. Så resultatet blev ICA, Hemköp och Willys hade samma sort, 500 mL från Zeta.

Kostade 33,90 kr på ICA och Hemköp. Var en hel krona billigare på Willys, 32,90 kr… COOP hade en mindre flaska, 250 mL, från Biofood, tror jag, som kostade 32 kr. På Lidl, Netto och Ö&B hittade jag inte Linfröolja alls. Jag köpte en på Willys när jag ändå var där, men en krona hit eller dit spelar ingen roll. Nu kan jag hålla Omega 3 och 6 under kontroll, förhoppningsvis.

Har suttit framför teven och mobilen under resten av kvällen. Garnet räckte inte att göra klart vantarna, så jag började på ett par armvärmare istället eftersom jag hade 5 kronorsgarnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s