v.30 Söndag 28 juli 2019


Vikt: 70,4 (+0,3 sen igår / -12,4 totalt)

Tankar angående viktökning (+0,3)

I torsdags var kaloriintaget 1200 kcal, något lägre än 1352 kcal (det dagliga intaget för att minska ca. 0,1 kg/dag) och gick ner 0,6 kg. I fredags åt jag 1522 kcal, dvs nästan 200 kcal för mycket, men gick ändå ner 0,1 kg pga förbränning. Igår var det mitt i prick, men upp 0,3 kg.

För att gå ner 0,5 kg i veckan ska balansen mellan aktiviteter och intag av mat vara -551 kcal/dag. På torsdag och fredag förbrände jag ca 150 kcal mer än jag skulle och gick ner runt 0,3 kg/dag. Igår låg det mitt i prick, men upp.

Relationen kolhydrater/fett/protein var i torsdags: 50/41/9, alldeles för mycket fett, men ner 0,6 kg. Förmodligen påverkade fettet inte viktminskningen negativt eftersom jag höll kaloriintaget och förbränningen. Fredag: 44/46/10, återigen alldeles för mycket fett, men ändå ner i vikt, för även om jag åt för mycket kalorier, så förbrände jag det. Igår 51/36/13, för mycket fett här med och nu upp 0,3 kg, trots rätt kaloriintag och förbränning. Så vad betyder detta? Kanske blev den samlade mängden överflödigt fett för mycket? Eftersom jag gjorde likadant alla dagar och gick först ner och sen ändå upp, har jag svårt att dra någon slutsats alls. En faktor till att ta hänsyn till, som kan spela in, är mensen, som kom idag. Fick mensvärk och kände mej uppblåst redan när jag la mej igår. Jag vet sedan tidigare att jag har gått upp i vikt i samband med det, men har aldrig haft koll på andra bidragande faktorer. Jag kanske hade en tendens att äta mer i samband med mensens stundande? Har aldrig känt det som jag har gjort något annorlunda och denna gång har jag heller inte gjort något annorlunda, mer än ätit alldeles för mycket fett. Detta har inte varit något jag valt själv eller varit extra sugen på, mer än baguetten då. Var dock inte sugen på baguetten, tänkte mest bara unna mej det för en gångs skull. Det fick jag i och för sej böta för i och med att jag fick avstå middagen för att ändå gå ner i vikt.

SLUTSATS: för mycket fett, runt 40 %,, kan gå bra nån enstaka dag om jag förbränner det, men slår till sist bakut OCH/ELLER går inte ner alls utan istället upp, vid mens, hur väl jag än hållit kaloriintag och förbränning.

Inspiration

Meditation: Move Past Your Pain 21 min (appen ”Let’s Meditate”)

Mat

Frukost: Havregrynsgröt med mandeldryck, C-vitamin. 175 kcal.

Lunch: Pasta Tortellini med Ricotta & Spenat från ICA. 350 kcal.

Middag: Tikka Masala från VegMe. 388 kcal.

Mellanmål: En majskaka med tomat, två riskakor, en banan, ett äpple. 280 kcal.

Summa kcal: 1189/1348

Kolhydrater: 68/55 %

Fett: 18/25 % (det var skillnad från de senaste dagarna, råkade bara bli så)

Protein: 14/20 %

Förbränning: 1797/1899 = -608/-551

Promenad: 1h 40 minuter till och från och runt på Backaplan (12230 steg / 453 kcal)

Dagens projekt:

Söndag: Förrådet (25/45). Blev inte av idag.

Språk: Walesiska lesson 21/118 (Numbers 2)

Virkning: Shoppingpåse

1930-talsfilm: nej

Psyket: Sömnen (9,0 h) sådär. Vaknade återigen flera gånger och trodde jag skulle gå upp vid halv fyra.. Ångesten, stressen, oron, depressionen varit upp och ner. Koncentrationen dålig.

Dagen i sammanfattning: Gick upp kl. 8.30. Morgonrutin. Tog en långpromenad till Backaplan. Köpte kattmat och en islåda (till iskuber). Tog vagnen tillbaka. Har sedan dess kollat färdigt på ”Search Party” och sett några dokumentärer på TV4 play och virkat. Har sedan mest spelat mobilspel. Irriterad på mej själv eftersom jag inte kom iväg till förrådet. Skulle gå igenom kläderna jag har hämtat istället, men pallade inte det heller… Ska byta förrådets dag till lördag istället och använda söndagar till dagen utan måsten (behövs innan en ny vecka med nya krav och plikter). Veckoschemat ändras ständigt. Mått dåligt nu på kvällen, tog medicinen och lägger mej tidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s