Var ett tag sen nu…


Förlåt att jag inte har skrivit på ett tag nu. Beror mest på mobilen eftersom det oftast är från den jag bloggar. Den här datorn som jag har fått av morbror (evigt tacksam!) är rätt kaiko, så jag undviker den helst.

Får väl uppdatera eventuella läsare lite. Börjar från och med 13 januari eftersom jag (återigen) påbörjade min bantning denna dag och för att just denna dag mådde jag otroligt bra. Var helt mej själv och hade till och med energi att göra saker.

Ok.

 

Onsdag 13 januari 2016

Sov relativt bra, har faktiskt gjort det dom senaste nätterna, även utan hjälp. Har däremot haft en tendens att vakna väldigt tidigt, sen i måndags – mellan 4.30 och 7.30. Lägger oss visserligen runt kl. 21 de flesta kvällar, så jag har ju faktiskt sovit klart. Utan Theralen eller Oxascand sover jag tyvärr inte oavbrutet och det gör mej trött hela dagen, men med någon av dom så känner jag mej rentav utvilad när jag vaknar. Helt fantastiskt! Undrar varför detta händer nu? Jag har fortfarande haft extrem ångest (det är den som väcker mej på nätterna, som vanligt), men jag har på något sätt ändå känt mej ”fit for fight” eller hur jag ska uttrycka det…

I alla fall, som sagt, är jag fruktansvärt trött på min övervikt. Min mage har stört mej enormt. Jag har tvingat på mej mina stretch-jeans de senaste dagarna bara för att påminna mej om att jag inte vill spendera mitt liv i mysbyxor som en annan fet white trash-kärring.

Vikten denna dag var 76,0 kg. Det är inte det värsta jag har varit uppe i men det är 18 kg fel! Nu fan får det vara nog! Jag kanske inte kommer lyckas komma igång med simningen på en gång, men jag ska, nog jävlar, ta mej utanför dörren några minuter om dagen!

Började dagen med att läsa lite, eftersom jag hade vaknat så tidigt så låg jag kvar och läste. Gick sen upp, badade och läste lite till, städade lite, hängde in tvätten från dagen innan och sen satte jag mej i sängen med datorn. Fästmannen sov fortfarande, så jag körde igång några filmer på Youtube samtidigt som jag påbörjade virkning av ett par sockar.

Såg tre stycken filmer: ”The House that Vanished” (1974), ”The Asylum” (1972) och ”In Possession” (1984). Den sista var så kul att se, eftersom jag mindes den otroligt väl från när jag såg den på Sky Channel (har jag för mej att det var) i tidiga tonår. Den var fortfarande lika läskig och jag hoppade till av skräck åtminstone en gång. Det är ett bra betyg från en skräckfilmsfanatiker som jag.

Gick sedan och handlade på Lidl, så då fick jag min lilla promenad på en kvart eller nåt.

Lagade mat och kollade på Simpson och sen blev det sängen med boken igen.

 

Torsdag 14 januari 2016

Vikt: 75,4 kg (-0,6)

Började dagen som dagen innan med att läsa lite. Gick sen upp och diskade lite (vi har haft extremt mycket disk stående de senaste dagarna – usch!).

Såg en film på Youtube och virkade vidare på sockarna. Såg ”The Ghost Walks” (1934).

När L vaknade åkte vi in till  stan. Han hade ett ärende och jag var verkligen tvungen att få arslet ur vagnen och lämna in mobilen.

Väl på Samsung Service uppdagades det att det inte var ett batteriproblem (trodde jag inte heller) utan moderkortet hade gett upp helt. Mobilen skulle lagas och vara klar senare på eftermiddagen, men då vara helt rensad. Ja, ja, sånt är livet, även om det var ett jobbigt besked.

Var på Lidl igen och köpte lite välplanerad mat. Vi har lite ont om cash för tillfället, så vi köpte rotfrukter, ris och crème fraiche, samt fil och müsli. Tänkte laga en gryta med grönsaker och ris och en rotfruktssoppa. De ger båda många portioner för lite pengar.

Lagade soppan till lunch när vi kom hem. Sen såg vi två filmer ihop. Det är inte vanligt och vi hade väldigt mysig filmdag i soffan. Köpte alla filmer från Studio Ghibli för något år sen och jag har fortfarande inte sett alla (skäms!) så det blev ”Laputa – Slottet i Himlen” (1986) och ”Kikis Expressbud” (1989). Båda var väldigt bra! Älskar ju ”Spirited Away” och ”Min Granne Totoro” sen innan; var därför jag köpte de andra filmerna, såklart.

Lagade senare även till risgrytan och den åt vi till middag.

 

Fredag 15 januari 2016

Vikt: 75,7 kg (-0,3)

Bakslag vad gäller vikten, men känt att det var mens på g: uppblåst och ont i brösten (den kom nu senare på eftermiddagen) så det var inte helt förvånande.

Vaknade kl. 5.30 och läste lite. Nickade till lite och gick sen upp kl. 8 och tog lite frukost. Tänkte se en film, men började med att kolla om Samsung Service hade mejlat. Orkade inte åka in igår igen, så jag hade inte ens kollat mejlen för att se om den var klar.

NÄÄÄ!!

”Mobilens moderkort är vattenskadat och mobilen är därmed ej reparabel. Vill du betala 250 kr för att hämta ut den eller ska vi skrota den?” Buhuuuu. Min älskade trotjänare! Bara att säga farväl då tyvärr, fick inte ens säga ”hej då”.

Så därmed spenderades de kommande två timmarna åt googling på mobiltelefoner istället för att se en film. Och ja, det blev en beställning. Var tvungen att ta på avbetalning (tack och lov räntefri på NetonNet), men det blir minus ca. 400 kr / mån i ett år nu.

Det blev en:

samsung galaxy note 4

Efter detta vaknade fästmannen och jag fick beklaga mej över mobilen och berätta om köpet. Jag var i och för sej lite osäker på om jag skulle bli beviljad delbetalning eftersom jag har mycket lägre inkomst nu på sjukpenning/aktivitetsstöd, men fick ett mejl från Resurs Bank några timmar senare, att det var beviljat! Tjohoo!

L hade fått sina pengar och var sugen på pizza till lunch så han ville traska ner till VKB. Jag var inte intresserad av detta, men ville ut. Hade funderat några dagar på de där blodproverna som skulle tas. Dels var det läkaren på VC som hade ordinerat nya prover av T4 och TSH eftersom de var normala sist. (Jag slutade ta Levaxin då). Och dels var det leverprover (och återigen T4 och TSH) som psykiatern ville ta. Leverproverna ville hon ta för att jag eventuellt ska börja på Lamotrigin, som kan påverka levern. (Ville ju inte äta Quetiapine pga viktpåverkan.) Detta eftersom det, som Quetiapine (Seroquel), ska funka humörstabiliserande så jag ska slippa mina dalar. Jag vet inte riktigt om jag vill ta några fler piller, fast jag har ju testat så mycket annat, så varför inte. Dessutom är jag rätt nyfiken på mina leverprover…

Så jag pallrade mej iväg till VC och det blev sju rör tagna. Det var flera andra prover också, glömt bort nu, men bl.a. Homocystein, Gastrin och Pepsinogen (aldrig tagit förut) som har med eventuell B12-brist att göra (har ingen anemi, så därav dessa prover). Jag fick aldrig se provsvaren från de prover jag tog sist. Då var alltså T4 plötsligt normalt igen, men jag hade tagit B12- och folat-prover och tydligen var B12 lågt (folat vet jag inte). Därför skulle det följas upp, men även kontrollera T4 igen.

Vid B12-brist kommer Homocystein vara högt, de andra vet jag inget om. Ska googla på det lite vid ork.

Frågade både i receptionen och tjejen som tog proverna (hon var BMA, btw, så det blev high five 🙂 ) om jag kunde få provsvaren hemskickade, men de var båda nya verkade det som och jag kunde inte få något svar. En annan gång kunde jag hämta svaren i receptionen, så jag tänker traska dit nästa vecka och se om jag kan få svaren från förra gången och dessa. Gastrin och Pepsinogen analyseras tydligen inte varje dag, så de provsvaren kommer dröja lite, men om jag går dit nästa fredag så borde jag nog få svaren.

Psykiatern ska höra av sej angående Lamotrigin så fort hon fått svaren på leverproverna. Fast hon skulle ha hört av sej angående ny psykolog och en ny tid med denna, men det har hon inte gjort. Min sjukskrivning gäller t.o.m. 29/2 så det kommer nog dröja några veckor innan jag kallas för nytt besök. Har, tack och lov, sagt att jag inte vill ha telefonsamtal utan brev, så jag kan inte ha missat något pga mobilsaknaden.

Efter blodproverna mötte jag fästmannen på VKB och tog en öl. Sen gick vi till Willys och vi handlade lite frysta grönsaker. Hade kokosmjölk hemma så tänkte laga till en gryta till så vi har. Kom hem och gjorde det, samt diskade och åt. Har nu kollat lite på Youtube. L har åkt iväg för att träffa en  kompis. Jag försökte kolla på en film medan jag skrev detta. Hade inte tänkt skriva ett så här långt inlägg. Fattade inget av filmen så den får jag se om. Kollar lite på TV nu och tänkte ta en öl av de vi har hemma.

Är otroligt nervös inför måndag. Då ska jag och Arbetsförmedlaren till mitt jobb för att snacka arbetsprövning med chefen. Jag har inte varit där på två år överhuvudtaget, så det är väl det som är mest nervöst. Sen vet jag verkligen ingenting om vad som kommer hända vad gäller arbetsprövningen eller ens min anställning. Usch, detta är mer ångestframkallande än vanligt. Skönt att jag inte behöver gå dit ensam. Jag vet ju att detta är nödvändigt och jag får väl se det som en prövning i största allmänhet och kanske en glimt av hur mitt liv kommer te sej i framtiden. Ett liv som sjukskriven vill jag inte ha! Jag vill ha ett normalt liv, men det kommer bli tufft att ta sej tillbaka – på en jävla massa olika sätt!

 

Så där ja. Så ser livet ut för tillfället. Ska försöka uppdatera oftare och med mer text nu. Det är skönt att få tankarna på pränt, som på mina gamla tider med dagboken.

 

Ha en skön helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s