Fredag 2 maj 2020: sociala fobins inställning bekräftad


Bra dag – från början i alla fall. Tvättstugan kl. 8, som vanligt. Efter att ha kollat på ett antal brottsdokumentärer och virkat tog jag mej till affären. Ville ha chips, men behövde lite annat också.

Tänkte att ”jag tar en öl på krogen på hemvägen”. Råkade då på en kvinna jag hade träffat på VKB för ett bra tag sen.

Fel nummer 1: ”vill du sätta dej här?”, ”ja, varför inte?”. Jag var inte/är aldrig på en krog för att umgås och prata. Jag ville sätta mej ensam, ta en bärs och spela ”June’s Journey”. Fan, jag måste lyssna på min inre röst och inte vara så tillmötesgående hela tiden!

Jag pratade med kvinnans vän, som jag aldrig hade träffat innan. Vi hade lite samma bakgrund med att vilja göra alla till lags. På nåt sätt kom vi fram till att hon vill lägga sej i alla samtalsämnen och ha en åsikt om allting och vi sa då att ”nu testar vi om du kan ta in det andra säger och inte behöva lägga in en kommentar till allting” (tror att jag fick idén i och med att jag hade läst i boken om att utåtfokusera m.h.a. att verkligen höra vad någon pratar med mej om, samt att ‘lyssna aktivt’). Detta resulterade i att jag pratade med kvinnan och såg att kompisen lyssnade och bara ville ta över samtalet med sina erfarenheter. Så jag sa till henne ”nu håller du tyst”, ”hahaha”, busfinger. Tror att jag sa det två eller tre gånger. Så helt plötsligt säger kvinnan till mej ”du pratar inte med min kompis på det sättet!” Jag förklarade då kompisens och mitt samtalsämne om att verkligen lyssna och låta andra få prata. Kvinnan fattade inte och dessutom sa kompisen att ‘nä, det sa vi inte alls’. Kul! Där gick min ‘dagens goda gärning’ helt i stöpet. Alltså fick jag bekräftat ”man ska inte prata med folk, det blir bara missförstånd och anklagelser mot mej”. Jag önskade att jag inte bara sagt ”hej” och satt mej ensam istället. Drack upp sista skvätten på ölen och gick utan att säga ”hej då”.

Människor är bara skit. I framtiden ska jag ta mitt eget råd att ‘i samband med (påtvingade) samtal med andra människor ska jag bara lyssna’. Det innebär att jag inte ska komma med tips, idéer eller ta upp egna erfarenheter. Ingen tackar mej för mina tankar eller inputs, snarare tvärtom.

Så det blev dagens lärdom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s