v.27 Måndag 1 juli 2019


Vikt: 72,3 (0,8 sen igår / -10,5 totalt)

Meditation: Noting 7 min (appen ”Stop, Breathe & Think”)

Meditation 2: Core Breathing 3 min (appen ”Let’s Meditate”)

Promenad: 1,5 h minuter till och från hållplatser samt runt på Backaplan (8700 steg)

Språk: Walesiska lesson 19/118 (May I)

Virkning: Filten

Dagens projekt:

Måndag: Simma (900m / 34 min / 443 kcal)+Wicca

Mat

Frukost: Linfröolja, Cornflakes med standardmjölk, majskaka. 365 kcal.

Lunch: Tikka Masala med Oumph! från ICA. God. 418 kcal.

Middag: 1/4 Curry & Chili Satay Dinner av VeggieTable. 362 kcal.

Mellanmål: Banan, äpple, majskaka. 250 kcal.

Summa kcal: 1278/1191

Kolhydrater: 59/55 %

Fett: 28/25 %

Protein: 13/20 %

Inspiration

1930-talsfilm: ”Texas Buddies” (1932)

Nancy Drexel (1910-1989). Blev 79 år.

Västern. Betyg: 4/10.

Psyket: Sömnen helt ok (9,5 h). Ångesten, stressen, oron, depressionen stark under morgonen, släppte något efter simningen, borsett för en kort stund precis efter då jag kände yrsel och oro. Känt mej rätt lugn under kvällen. Har anammat bukandningen samt de olika tänkesätt jag kan använda, som vi tagit upp hos kuratorn (t.ex. ”vad talar för/emot”). Koncentrationen varit normal i perioder. Jag känner mer och mer att jag börjar lära mej nya sätt att hantera stressen, oron och ångesten speciellt genom att ifrågasätta känslornas validitet. Kan inte säga att jag mår bättre än, jag är bara i början av det här sättet att försöka komma till rätta med problemen, men jag försöker vara positiv och det känns som om det går framåt. Tänkte jag ska försöka dela upp psyket på ett eget inlägg åtminstone en gång i veckan, då jag ju har kuratorn och de ämnen vi tar upp plus de två appar jag använder för att hålla koll på måendet, humörets upp och ned, samt veckoschemat (Daylio och Moodpath). Använder ju också tre olika meditationsappar jag kan ta upp där.

Dagen i sammanfattning: Vaknade kl. 9. Morgonrutin. Kaffebryggaren paj så blev orolig för det (brukade få koffeinutlöst panikångest, men har vant mej vid en kopp på morgonen och kanske en efter middagen, så det verkar gå bra de flesta dagar), såg två avsnitt av ”Female Killers” innan jag lyckades övertala mej om att ta tag i dagen, dvs måndagens inplanerade simning. Gick av en hållplats tidigare för lite extra motion. Simningen gick bra, men koncentration på andning och visualisering av numret på pågående längd krävs fortfarande för att inte stressen och paniken ska utlösas.

Tog sen en sväng till Backaplan, som vanligt. Var på Rusta och köpte sista Gourmet för den här månaden, så nu har han mat tills jag får pengar igen. Var även inne på Edels igen. Jösses, vad billiga de är där. Rolig affär att kika runt i. Det var där jag köpte min dramaten en gång i tiden. Nu köpte jag en tillbringare och tejp.

Dagens inköp:

På Rusta: Kattmat Gourmet 55 kr, 2 garnnystan 5 kr/st, 2 veganlakrits utan palmolja för 10 kr (ska öppna dom som en belöning längre fram).

Edels: Tillbringare 1,7 L 29,90 kr samt tejp 9,90 kr

COOP: 2 paket majskakor för 25 kr

Messade med mamsen under dagen och fick några foton.

Pappsen och mamsen på hippiefest på 70-talet.

Jag firar midsommar med mamsen i Jönköping 2010. Hela nio år sen…

Pratade med mamsen på telefon en stund. Telefonskräcken är ett aber, men nån dag i veckan brukar jag oftast må någorlunda ok för att kunna prata en stund.

Fixade uppmärkning av mina ”dosetter” när jag nu köpt tejp.

Kvällen har bestått av dokumentär och virkning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s