James Randi


Han är inte död – hahaha (hoppas det inte går troll i detta nu; ta i trä).

Har kollat igenom flera dokumentärer och klipp med denna mannen. Mindes honom från min ungdom och hans löfte att ge (tror det var) £10.000 till den som kunde påvisa en ”övernaturlig förmåga” och har följt honom lite halvdant.

Körde nu en Randi-binge på YouTube och kände därmed att jag var tvungen att dela med mej.

Alltså, den här snubben är verkligen inte tappad bakom en vagn. Han påminner mej om far min, vad gäller analytisk förmåga. Han utgår från sin egen erfarenhet som magiker för att visa hur det finns naturliga förklaringar till det sk. paranormala. Hans mål är inte att ”avslöja” medium/skedböjare/siare/healare m.m. utan att ge oss en tankeställare = vilket är mest troligt (vind eller spöke, t.ex.)

Jag tycker han har gjort en fenomenal insats, som borde uppmärksammas mer. Tror aldrig någon kommer att kvittera ut de där punden – tyvärr.

Jag sa ”tyvärr” eftersom jag vill verkligen tro på något! Jag vill tro på magi, reinkarnation och att vi kan kontakta de som har gått vidare! Tyvärr motarbetar min hjärna mej. Jag har varit Wiccan sedan 1996 (11 år i år) och jag har haft en ständig konflikt inom mej hela tiden. Jag vet att vissa ritualer eller spells funkar, men de funkar lika bra (tror jag) som affirmationer eller ett ”jävlaranamma” (dvs du gör på något sätt klart ditt mål och du fokuserar all din kraft på att uppnå det).

Jag älskar hela den naturorienterade delen av Wicca. Hade kunnat vara Pagan, men Wicca tillför ändå en ”tro” som jag känner att jag behöver.

Ok, detta blev väldigt flummigt. Jag får återkomma med ett nytt inlägg om min motstridiga Wicca-agnosticism senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s