Natten till igår 


L ställde/bonkade ner en kaffekopp på bordet lite för hårt, helt omedvetet, så den splittrades under handen. Chockade insåg vi direkt att L:s hand hade genomborrats av en stor skärva. Han drog, utan att tänka, ut den och blodet bara sprutade ut. Snacka om blodbad! 

Papper och bandage blöddes igenom. Samtal till 112.

Ambulansen tyckte vi kunde ta oss till akuten själva. Tog taxi och åkte iväg. Frågade två gånger vilken akut vi skulle åka till (inte taxichauffören utan hon på 112), men likförbannat fick vi veta att vi skulle till Mölndal när vi hade suttit i kö ett bra tag på Sahlgrenska vid medicinaregatan. 

Åkte ny taxi till Mölndal. Där fick vi vänta i nästan fem timmar innan vi fick åka hem igen. Vänta, vänta, sen äntligen sköterska och placering i ett sjukrum, vänta lite till, sen läkare, sen vänta återigen på läkarintyg och instruktioner. 

Sjukresetaxi hem. 

Kl. 5.30 (typ) var vi äntligen hemma igen. Fyra stygn, förlorad känsel i ett finger, sjukskrivning i 14 dagar och remiss till handkirurgen blev resultatet. 

Jösses! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s