Det ständiga laddningsproblemet


Tog hem appen ”Ampere” som till viss del kan läsa av strömmen vid laddning. Alltså inte ett exakt värde, utan en uppskattning. 

Testet utförs i ett och samma uttag, dvs en förlängningsdosa inkopplad i väggen vid soffan framför TV:n. 

1. Min sladd + min laddare (”snabbladdare”):

2. L:s sladd + min laddare:

3. Min sladd + L:s laddare:

4. L:s sladd + L:s laddare:

Well, kontentan av detta är, i alla fall, att min sladd är fucked. Den funkade för fem timmar sedan, i samma uttag, sen lade den bara av. Det är fjärde sladden på tre månader. Vad är det som gör att sladdarna slutar fungera?! 

Innan de lägger av helt brukar jag kunna hålla hårt i sladden och böja den uppåt alternativt ställa mobilen upp med sladden nedtryckt mot underlaget. Det funkar ett tag, sen är det finito. Spelar ingen roll hur jag än böjer och/eller bänder sladden, ingen laddning sker igen. 

Jag fattar faktiskt inte vad fan det är som händer. Pajar min mobil sladdarna, pajar min snabbladdare sladdarna, är det förgreningsdosan vid soffan som pajar sladdar oavsett laddare? Jag vet i sjutton! Kan i alla fall inte fortsätta att köpa en ny sladd varje månad och inte ens veta om min mobil ens kommer att kunna laddas upp igen. Hela grejen är irriterande som fan! 

Det är skumt att jag upptäckte att min laddare är lite vajsing:

Det är inte bara att den vita skyddsplasten saknas, utan den pinnen är också helt lös och ”sladdrig” och jag måste se till att pinnen är riktad på rätt sätt för att kunna trycka in laddaren i uttaget. 

Jag blir fan inte klok på detta. . . 

Kommer behålla appen, det är inget speciellt med den, men den fyller sin funktion och kan vara praktisk att ha till hands vid mina fortlöpande laddningsexperiment. 

5. L:s sladd + min gamla HTC-laddare:

6. Min sladd + min HTC-laddare:

Varför går alla mina sladdar långsamt sönder? Jag ska ä gå till botten med detta! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s