Fredag: Korsord, samt ordförråd 


Längesen jag löste korsord nu, har flera tidningar hemma (vid toaletten) att gå igenom. 

Jag fick, för några månader sen, i brist på ork/tillgänglighet till korsord, för mej att skriva ner ord, som antingen är helt nya för mej, alternativt ord som jag känner att jag förstår, men inte har en direkt synonym till på tungan, eller glömmer betydelsen till varenda fucking gång (fast jag vet innebörden, speciellt när jag läser ordet i ett sammanhang). 

Tog Metro idag. Deras korsord innehöll två av de ord jag alltid glömmer av: ernå och jösse. 

För i helvete! 

Ernå betyder åstadkomma.

Jösse betyder hare. 
(Jösse? Hare? Wtf? Måste ta reda på varför.) 

Det ord som, däremot, är min Nemesis, är ”noggrant”. Stavas det så? Enligt Swiftkey i alla fall. Ska jag skriva det utan autocorrect så kommer jag för alltid undra över antal g och n. Går inte att få in i mitt huvud. 

PS. Schysst autocorrect:

Klart jag menar Ernst-hugo! Menar alltid Ernst-hugo! Han var/är en av Sveriges absolut bästa skådespelare (enligt mej och några fler, tror jag). 

Ernst däremot… ? Njäe, han kan kvitta. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s