Jävla PK-Sverige


image

Gammal artikel, men råkade på den i och med en annan artikel i AB.

Blir bara så jäkla trött. Så ett rim för att lära barn vad substantiv är, är nedvärderande mot kvinnor. Seriöst? Vem har tagit illa upp mot denna vers? Vem? Ingen, är svaret. Den enda som ”tagit illa upp” är hon som anmält det hela. Det var inget problem innan någon gjorde det till ett problem. Varför har detta blivit en slags hobby bland 80-talister (utgår jag från) idag? Ska vi återgå till någon slags ”hitler-censur”? Är det det ni vill? Jag vill ha tillbaka mitt 80-tal (innan Siwert och hårdrockshysterin)!
En av de värsta fallen jag kommer på är när någon förälder anmält ett museum eftersom de visade en kvinna som strippade i en gammal – vad fan heter det – tittskåp?

Ja! Jag hittade artikeln.

”I helgen hade Johanna Grundström en trevlig familjedag på Tekniska museet i Stockholm med sina döttrar. Men plötsligt kom sjuåriga dottern Isabelle fram och sa att hon sett något som inte verkade helt barnvänligt – en bild på en man som slog en avklädd kvinna på rumpan.

”Blev generad”

Bilden som är från 1700-talet finns i ett tittskåp med lucka. Och den illustrerar en man som står med byxorna nere med en erigerad penis. Han håller i ett risknippe i handen. Bredvid honom står en kvinna med rumpan bar.

Johanna Grundström gick dit och öppnade luckan:

– Jag blev generad och sa ”nej nej, titta inte på det där” till min dotter. Hon undrade varför han gjorde så där, varför han slog henne på rumpan. Och det var det enda hon pratade om när vi gick ut därifrån. Men jag har inte kunnat förklara för henne, mer än att det bara är dumheter, säger hon.

Invid bilden finns en liten skylt som aviserar att den bilden kommer från en bok med erotiska motiv. När man öppnar luckan tänds en lampa med texten ”förbjudet”.”

Herregud! Hur kunde Johanna få barn? Och hur ska hennes barn få en vettig insikt om sexualitet?

Kommer ihåg när det var aktuellt med 3D. Något tag innan TV-piraternas genomslag hos oss ungdomar så gick det nåt program på helgen där de hypade 3D-film, eller i alla fall introducerade det till allmänheten. Jag kan inte ha varit mer än 7 år. Det de visade som exempel på 3D var ett klipp på en kvinna som strippade. Kan fortfarande se det framför mej. Blev jag förskräckt? Blev mina föräldrar förskräckta? Nä, såklart inte! Jag frågade inte ens något.

Enda gången jag frågat något om något sexuellt på tv var när det var en parodi på Kikki Danielssons ”Bra vibrationer” på nåt komediprogram och jag förstod inte vad som menades när kvinnan stod och höll i vibratorn. Mamsen kunde inte förklara. Haha. Kommer inte ihåg hennes förklaring, men det var typ ”hon måste hålla i den” (alltså något som inte sa någonting).

Så alltså, kontentan är, vart är vi på väg? Ska vi tillbaka till den pryda viktorianska tiden, där vi inte kan prata om sex, kroppar eller erotiska känslor?

Jag hoppas verkligen att de barn som nu har fötts av oss 70-talister kommer lära 80-&90-talisternas ungar något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s