Kurt Cobain (död 1994)


Suttit och slösurfat lite nu på kvällskvisten. Upptäckte en sida från 2014 där det uppgavs att tidigare oframkallade foton från självmordsplatsen nu (= 2014) publicerats.

Kikade på dessa ca 30 foton. Var mest bilder på omgivningen och de undersökande poliserna – d.v.s inget nytt eller sensationellt på något sätt. Därmed inte konstigt att jag missat släppet av dessa foton. Fattar däremot inte varför de inte framkallade filmrullarna där och då. Verkar knasigt. Om de ansågs ointressanta kunde de likaväl ha kastat dom, eller?

I vilket fall… Var aldrig Nirvana-fan på det sättet som en del, som var några år yngre än mej, var. Jag uppskattade dom, seriöst. Blev oerhört chockad över Kurt Cobains död. Har fortfarande kvar Aftonbladet med löpsedeln från 1994.

De första två fotona nedan minns jag från tidningarna back in the day.
image

image

image

image

image

image

image

(Fotot där man ser ”Kurts” ansikte från sidan la jag bara upp som kuriosa. Det fotot har debunkats för längesen.)

Har ett minne av att ha sett foto på ”heroin-kitet”. Jag tycker det är konstigt att polisen, efter att ha tagit flera foton, med lite olika vinklar, av cigarrboxen, stänga boxen och fota mer. Varför skulle utsidan av boxen vara intressant? Varför pilla på prylar på en brottsplats?

Ja, ja. Jag har ingen föreställning om att Cobain skulle blivit mördad. Varför, liksom? Sett några dokumentärer där underliga konspirationsteorier tagits upp, men jag kan inte annat än att skratta åt det. Jag vet verkligen ingenting om Cobains sinnesstämning, men att han hade en depression (eller typ ”livsavgörande grubbel”) verkar vara ett belagt faktum. Blanda ihop följande: droger, världskändisskap, prestationsångest, nyblivet föräldraskap och (vad jag förstått det som) en tendens till extrem självrannsakan/hjärna på högvarv, så är väl inte självmord en total överraskning.

Tråkigt iallafall. Tror KC hade kunnat tillföra musikvärlden en hel del mer än det han gjorde. Detsamma gäller givetvis (eller för min del, specikt) Jim Morrison – men även Janis, Amy och Jimi. (Inte för att Winehouse eller Hendrix är några favoriter, men talangfulla var de verkligen).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s