Ok: low-down on my status


Orkar inte skriva allt igen, så nu klistrar jag bara in två mejl till vänner. Tolka som ni vill.

Hej!Förlåt att det tagit mej ett tag att svara.Du får fråga precis vad du vill 🙂 jag är bara glad att någon undrar/lyssnar.Vet inte alls vad Å berättat (om ens något).Kortfattat:Har fått en riktigt dålig läkare som jag har gått till 2 ggr. Hon tyckte gång nr 2 att jag var bättre och redo att börja jobba.Detta var efter avstämningsmötet med Å, E-, I på försäkringskassan, läkaren (G), jag och sambo. På detta möte den 24/11 bestämdes att jag inte var arbetsför och att vi skulle prata vidare vid nästa möte 11/12.28/11 (fyra dagar efter mötet) hade jag en läkartid. Hon tyckte nu att jag var bättre. Hon vill inte erkänna det, men det enda hon hörde var FKs tidsgränser. Hon missförstod alltså  FK och helt plötsligt mådde jag bättre. Man får inte ersättning efter ett visst antal dagar och det var därför vi hade mötet. Det enda G hörde var: ”inga mer pengar för patienten”, ”måste återgå till arbete” och ”det finns företagshälsovård”.Så den 28e beslutade hon att jag var arbetsför och skulle återgå till arbetet på 25 % redan nästkommande måndag.Ingen var förberedd på detta. E-K skulle kolla upp psykolog och ev KBT på previa innan jag började. Jag stod mitt uppe i mitt flyttkaos och var helt slut.Jag var tvungen att gå till jobbet. Äsch. Läs följande (ett mejl till en annan vän 🙂 ) :

” Hej igen!Beware – långt mejl.Vi sa att jag skulle höra med Agria och Sveland, där katterna är försäkrade. De kunde inte hjälpa. Länsförsäkringar hävdar fortfarande att kattpensionat bara gäller vid eldsvåda (pratat med tre olika människor).Inte fått svar från Hyresgästföreningen än. Mejlat.Jag klarar inte telefonsamtal just nu.Mått sämre än nånsin.Blev tvingad tillbaka till jobbet av en oförstående läkare. Var där 6 dar (1,5 h/dag). Sen hade vi avstämningsmöte (jag, idiot-labchefen och personalchefen) och det första de tar upp är att jag har kommit försent flera dagar. Tack! Anledningen till att jag var sen 3 av 6 dagar (3-4 min) var att folk var glada att jag var tillbaka och ville kramas och snacka. Skulle jag ha räknat in det i tiden när jag skulle gå hemifrån?Sen ville de inte att jag skulle ta arbetsuppgifterna i upptrappning utan det var: ”Din läkare och FK har bestämt. Du ska jobba 25 % två veckor och då gör du lättare sysslor, sen ska du jobba 50 % i två veckor och då lägger vi på ytterligare uppgifter, efter det blir det återigen 75 % och då ska du vara tillbaka i rutinen.”Jag blev helt chockad. För mej var det jättesvårt att ens gå till jobbet. Sen allt med lägenheten på det. De ville inte ens ge mej ledigt (mer än en dag) för att fixa lgh.Jag sa ”Ni går för fort fram, det här går inte”. Höll på att börja gråta, men höll mej.Gick hem, ringde Vårdcentralen. Fick tid och blev sjukskriven till 11/12 då jag har möte med läkare+försäkringskassa+arbetsgivare.Åter till lgh. Möblerna ok. Fick tillbaka de sista (som de hade magasinerat) i onsdags. Fått upp skivor och böcker och fått in allt i sina rätta rum. Fortfarande en del kvar att röja upp.Inte fått tillbaka datorerna än, men de påstår att de inte är slängda. Tror jag när jag ser dom!De har förstört så mkt här hemma. T.ex. krossat 3D-brillor till tvn (1000 spänn), tappat mattias älskade trägubbe i golvet flera gånger, slarvat bort nyckel till vårt skåp där vi har viktiga papper, repat allt möjligt, vikt vår tempurmadrass, spillt målarfärg på i stort sett allting etc. etc.Du kanske förstår att mitt redan instabila psyke har svårt att hantera allt… ;(Skulle du vilja göra nåt för mej och hjälpa mej skulle jag vara evinnerligt tacksam. Men vad ska vi göra och vem ska vi prata med.Kram”

That’s how it is. Fucked or what?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s