Fel dag: Multimedialt (Tack skit-Yahoo!)


Efter mer än tre år hör de av sej om att mina data (?) kan ha stulits. Snabb reaktion där.

Vad gör dom åt saken, månntro:

Jupp, de har bett alla att ändra sina lösenord och har raderat infon som gör att man kan logga in via säkerhetsfrågor. Ja, åsså fortsätter de med att ”förbättra sina sina system som kan upptäcka och förhindra tillgång till användarkonton”. Wow!

Vilken jävla bullshit. Lägg ner ffs Yahoo! Ni har spelat ut er roll. Ja, ni köpte Altavista, bra, utvecklades det som ni trodde? Vilka sökmotorer använder vi idag? Google. De har t.o.m. gett namn till själva förfarandet! (Vem trodde det när vi Asked Jeeves och Altavista-de?)

Antar att Baidu är Kinas sökmotor. Bing används väl bara av folk som råkat installera deras search bar och medföljande reklam (teknidioter mao), så min slutsats blir att Yahoo får ”pityvotes” (pitysearches?) och har gamla överhängare som är på utdöende.

Enda anledningen till att jag ens har ett konto är för att jag för sex år sedan ville använda Flickr för att dela foton, vilket krävde ett Yahoo-konto (precis som i dagens läge med Google alt. Facebook). Jag har inget att sno, men jag fick mejlet lik förbannat. (Använder folk verkligen yahoo mail fortfarande, på riktigt? Eller Hotmail, btw?).

Jösses, jag vill gärna se konkurrens!! Enmansstyre kan aldrig leda till något gott (Big Brother, anyone?), men Yahoo har tydligt visat att de inte är en värdig utmanare.

Bye, bye Yahoo 🕊️

PS. Min upprördhet angående säkerheten är seriös, trots att jag inte kände mej drabbad denna gång, och min önskan om konkurrens och skydd av uppgifter på nätet är viktigt för mej! Jag hatar ”har du inget att dölja, så… ” – skitresonemanget (don’t get me started, favorit i repris: Big Brother, anyone?)

end rant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s