Menstabu?


Jag har faktiskt aldrig uppfattat det som om mens skulle vara tabubelagt. Det är väl som att vara religiös eller homosexuell, alltså något som man bara är (har) och inte behöver diskutera eller pådyvla andra.

Tycker inte det är kul att ha mens. Det är lite bökigt, men vid 40 år har man liksom vant sej. Någorlunda koll på datumet den kommer och tamponger utspridda i väskor och badrumsskåp, sen är man all set to go. Inga problem med att ha sex under mens, lägg en handduk under. Vari ligger det äckliga, liksom?
image

Kan däremot tycka att det inte är fel att vi visar vår mens. Killarna har sin kuk och sitt stånd, kan inte vi då få stoltsera med vår fertilitet genom mensblodet? Då kanske det kan sluta likställas med ”äckligheter” såsom diarré och vanlig avföring (det är också naturligt, men på ett annat sätt) och ses som något kraftfullt och naturligt.

Har sedan min första menstruation fått höra av killar att vi inte ska gnälla, de har minsann haft diarré.

image

Ja, för alla killar har diarré i en vecka varje månad?

image

Mens är verkligen precis som bajs. Jupp.

Jäkla idioter till karlar det finns! Utan vår mens hade vi inte kunnat föda fram era barn. Ni borde tillbe den heliga mensgudinnan och visa respekt.

Sen kanske jag kan tycka att det kan bli konstigt med för mycket blodigheter och kontroverser i en skolkatalog om det inte görs med finess. Däremot, att förbjuda det bara för att det är mens låter jäkligt diskriminerande (om det nu var så det var).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s