Angående min anställning (som nu antagligen är fucked)


Här är brevet jag skrev till chefen 28 februari 2013 och hela anledningen till att jag nu är sjukskriven:

”Hej K,

Jag skrev att jag ville ha ett möte med dej, jag hoppas du förstår varför (måste du göra, tips: 75 %…?)

Ja, ja, det viktiga kommer här:

Detta med 75 %:

jag är så ledsen för jag har trivts så bra på Blå. Du sa faktiskt förra våren (när jag frågade om antalet tjänster på lab): ”det kommer inte vara några problem att du får 100 %, det är dags för dej så du kan ta det lugnt” (det var i samma veva som jag och L sa att vi borde få någon kompensation för hur mycket vi ställt upp under våren 2012) och jag litade på det.

Detta är inte första gången ett muntligt avtal på Blå bara är bullshit (tänker inte rabbla saker som inte har med mej att göra, men jag har hört…)

I alla fall så gick jag nu och väntade på att få mitt avtal med 100 %  (E-K och du hade sagt att det inte gick att förlänga vikariatet längre (men fyra år var ok?))  och så får jag den här kallduschen!

Det värsta var att jag skulle kallas till ett möte angående rehab (att jag hade varit sjukskriven ett visst antal gånger på en viss tid), hade inget med min anställning att göra (vi skulle prata om varför jag varit sjukskriven, jag tar det längre ner). Så visade det sej att M och ”chefen” skulle prata om min arbetstid. Men säg det då?! Här blev jag hel överrumplad att de började prata om min arbetstid.  Innan de pratat färdigt sa jag ”Ja, men det är lugnt, K har sagt att jag kommer få 100 % nu när Ls tid går ut”. Sen säger M; ”Vi har räknat på detta, och det finns ingen plats för att du ska kunna jobba 100 %”. ”Chefen måste såklart vara här 100%”. Jag höll på att bryta ihop. Hur kan ni behandla mej så här? Efter hur mycket jag har ställt upp?! Jag var ju chef på labbet i ett halvår förra året och jag fick lära upp chefen. (hoppas detta visar sej på nästa lönerevision).  Jag har mått dåligt och varit sjukskriven, men jag har väntat på min 100 %-iga tjänst (som jag var lovad). Hur kan ni sparka på den som ligger ner . Fick höra ”Kan ju vara bra för dej som mått dåligt att jobba  75 % ett tag”. WTF?!

Ok, varför då, helt plötsligt, svara då på detta: Måste chefen vara här 100 %? Förra chefen C var på labbet en dag i veckan, chefen innan det, Ke, tre dagar i veckan. Jag har jobbat hos er 4 år nu, jag har förtur till tiden. Å började i augusti och dealen var att hon skulle jobba viss tid som djursjukskötare. Varför gör hon inte det då?

De 25 % som nu försvinner, ska dom bara försvinna från labbet nu? Vem ska täcka upp de 25 % som försvinner, hade ni tänkt?

Ovanstående var min resonabla personlighet som pratade. Nedan är min arga och ledsna personlighet som skriver:

 Fick detta med 75 % kastat i ansiktet (dessutom 2 dar innan det börjar gälla, vad är det?!). Får man göra så? Finns det ingen ”uppsägningstid” för detta?

 Jag blev helt chockad och började prata om att söka nytt jobb. Klart jag måste det, jag kan inte leva på 75 %. Jag är inte som ni flashiga vd:s och diverse, eller har en man som försörjer mej. I’m the breadwinner och K, du lovade mej mina 100 %, om du tar undan det nu så ljuger du. L hörde också att du sa det. Varför är muntliga avtal inte gällande på Blå? Jag är ensamstående (med sambo som är halvtidspensionär) och behöver mina pengar.

”Labchefen” Å måste ju ha vetat detta med 75 %-grejen. Varför lura mej att vi skulle prata rehab? Asså, ni säger att ni vill behålla personal, men ni gör precis tvärtom. Varför? Kommer du inte ihåg allt jag berättade på löne- och utvecklingssamtalet vad jag har gjort för Blå? Jag älskar mitt jobb och jag älskar datorer. Fråga Je om du tvekar. Jag förtjänar inte denna degradering.

VAR DET INTE SÅ ATT LABCHEFEN SKULLE HA 75 %-IG TJÄNST? 25 % ADMINISTRATIVT OCH RESTEN I RUTINEN. SEN FÖRHANDLADE ÅSA SEJ TILL 100 % ´, VILKET INNEBAR ATT HON SKULLE JOBBA SOM DJURSJUKSKÖTARE  25 %, CHEF 25 % OCH I RUTINEN 50 %. Då är det väl Å som ska dra in på 25 % på rutinen, inte jag? Detta måste jag ha svar på! Jag kommer kontakta facket med detta imorgon, i vilket fall.

LAS säger ”sist in, först ut”, kan inte tänka mej att ni kan ge dessa procent till någon som är senare in.

Kommer kontakta facket imorgon ialla fall, men vore schysst att få en förklaring från dej, speciellt som du muntligt lovade mej att äntligen få mina 100 % när tiden gick ut.

Jag fattar fortfarande hur ni kan tycka att det är ok att behandla personal så här? Please, vill ha förklaring”.

Utdrag ur ett mejl jag skickade till personalchefen dagen efter ovanstående mejl:

”När man får detta kastat i ansiktet: ”Nu när S är åter på 100% så ser vi att bemanningen är större än behovet och jag bedömer att Å behövs bäst på lab för att utveckla och leda arbetet.” så är det verkligen att sparka på en som redan ligger ner och därefter spotta en i ansiktet. (Citatet är från Ks mejl till mej). Jag är alltså överflödig! Tack! Förstår ni hur ledsen man gör en människa när man säger så?

 

Jag har slitit ut mej för er och jag har gjort det för att jag har älskat mitt jobb. Har aldrig fått nåt tack för all tid och själ jag lagt ner i att styra upp saker på labb, mina bidrag till Vetvision, min dokumentation av celler m.m. m.m. Men att istället för ett tack, så får man en spottloska i ansiktet, det  hade jag inte räknat med och säger ju allt om hur uppskattad man är… 

 

Har sökt nya jobb eftersom jag inte längre vill stanna kvar på ett ställe där jag  är oönskad. Så nu har vi ju ett ypperligt tillfälle att säga upp mej. Om jag inte kommer på mötet på fredag så antar jag att ni säger upp mej?

 

Jag utgår från att ni kommer att ge mej enbart goda vitsord när jag lämnar er som referens vid en ny anställning (och inte säger något om era fantasier om att jag var påverkad på jobbet).  Det är ni skyldiga mej, efter allt ni har gjort mot mej. Jag är en väldigt duktig BMA, och jag är också en människa med känslor (vilket ni tydligen inte har förstått) som vill jobba heltid och må bra. Sparka inte på mej mer än ni redan gjort.  Jag förtjänar inte att ni saboterar resten av mitt liv – ni har redan förstört över ett år!”

Tror ni jag fick nån förklaring, eller ens ett möte? Nä, så klart inte.
Men tydligen var jag något form av hot och Å ville bli av med mej. Som fan att hon lyckades. Vad fan har jag gjort henne?! Hoppas hon är nöjd med mitt liv på sitt samvete!

Inte fan vill de ens vara med på mitt möte med Försäkringskassan den 24e då min framtid ska diskuteras. Jag har fått veta att jag inte får rehabiliteras, med upptrappning i arbetstid, hos dom. Ska jag göra det på ICA då eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s